Hos Mimer ingår hemförsäkringen för nya hyresgäster

Från 15 oktober får Mimers nya hyresgäster automatiskt en hemförsäkring när de tecknar sitt bostadskontrakt. – Det är ett av våra sätt att ta ansvar som hyresvärd, säger Amanda Öholm, uthyrningschef hos Mimer.

Den nya hemförsäkringen möjliggörs genom ett nytt avtal mellan Mimer och LF Bergslagen.

– Bor man hos oss måste man ha en hemförsäkring och vi vet att det kan gå riktigt illa och bli väldigt dyrt om man inte har en. Kanske tycker man inte att det är värt att betala för en hemförsäkring eller att den inte behövs. Vi har sett hur stora skador det kan bli vid brand eller vattenskador och utan en hemförsäkring blir det otroligt jobbigt för hyresgästerna. Därför är jag stolt och glad över samarbetet. Inte bara att alla hyresgäster automatiskt får ett bra skydd, men även att vi kan erbjuda ett bra pris, säger Amanda Öholm, uthyrningschef hos Mimer.

Försäkringen är en frivillig gruppförsäkring och vill hyresgästen byta försäkringsbolag kan försäkringen sägas upp via Mina sidor på Mimers hemsida.

– Det är en viktig förändring vi gör. Vi vet att fler hyresgäster kommer vara försäkrade genom att hemförsäkringen automatiskt aktiveras genom kontraktet. Det är ett av våra sätt att ta ansvar som hyresvärd, säger Amanda.

Befintliga hyresgäster kan också teckna
Även Mimers befintliga hyresgäster kan enkelt teckna försäkringen via Mina sidor. Försäkringen täcker det grundläggande behov man har som hyresgäst och behöver man utöka sitt skydd så finnas det möjlighet att individanpassa försäkringen.

– Vi är verkligen stolta över att kunna erbjuda Mimers hyresgäster en hemförsäkring som gör deras vardag trygg och enkel. Vi är två lokala bolag som vill stötta och hjälpa kunderna och det känns otroligt bra att vi kan göra det tillsammans på det här sättet, säger Lars-Åke Pettersson, ansvarig för samarbetet hos LF Bergslagen.

Avtalet med Mimer innehåller även en fastighetsförsäkring för Mimers befintliga fastigheter.

Källa: Mimer

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega