Skandia Fastigheter väljer Palats för sitt återbruksarbete

Anna Rudström, projektledare för hållbarhet på Skandia Fastigheter, betonar vikten av att skala upp återbruksinitiativ som en del av Skandia Fastigheters hållbarhetsstrategi. Hon och hennes kollegor har nu valt Palats för att systematisera och expandera det pågående återbruket av byggmaterial inom Skandia Fastigheter:

– Återbruk är inte helt nytt för oss; vi har arbetat med det på olika sätt. Nu när vi vill skala upp behöver vi arbeta mer systematiskt. För att göra det behövde vi en plattform som stöd och det var då vi hittade Palats.

Nya riktlinjer har precis lanserats, och det finns en stor förståelse och vilja att arbeta med återbruk inom organisationen. Genom systematiska tillvägagångssätt och engagemang från hela organisationen siktar Skandia Fastigheter på att öka sina insatser för återbruk:

–  Genom Palats kommer vi systematiskt att mata in data om våra material på ett standardiserat sätt och göra dessa material synliga för varandra inom organisationen. Vi har stora förhoppningar om att detta kommer att leda till goda resultat under de kommande åren.

För Skandia Fastigheter är det en självklarhet att inspirera andra genom att visa att arbete med hållbarhet är både möjligt och fördelaktigt:

– Med våra kunder i åtanke behöver vi visa vad som är möjligt när det gäller att minska vår klimatpåverkan. Det handlar om att visa goda exempel. Till exempel, när vi renoverade vårt eget kontor fokuserade vi på återbruk och lyckades minska vår påverkan till så lite som 12 kg CO2e per kvadratmeter.

Genom att initiera internt återbruk inom Skandia Fastigheters egna organisation, lägger Anna och hennes kollegor nu grunden för en framtida öppen marknad där företag kan cirkulera material även mellan företag. Anna förklarar:

–  Det handlar om att ha rätt material tillgängligt när de behövs och nyckeln till att få det att fungera på riktigt är att så småningom samarbeta och dela resurser inom hela fastighetsbranschen, genom en gemensam återbruksplattform.

Källa: Palats

Dela artikeln: LinkedIn

För dig som arbetar med förvaltning och utveckling av alla typer av fastigheter.

Prenumerera på
vårt kostnadsfria nyhetsbrev


Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega