P-G Persson blir VD i nystartat fastighetsbolag Safjället Fastigheter

Bygg-Göta har ingått ett partnerskap som delägare i det nystartade fastighetsbolaget, Safjället Fastigheter med P-G Persson som VD.

Detta strategiska steg är en del av Bygg-Götas mål att expandera sin verksamhet och förstärka sitt erbjudande av högkvalitativa kommersiella lokaler i Göteborg.

P-G Persson startar genom Anliem tillsammans med Backahill, Bygg Göta, Lesley Invest och Bevaclean det nya fastighetsbolaget Safjället Fastigheter. De fem ägarna kommer initialt att tillföra bolaget cirka 500 miljoner kronor i kapital med ambitionen att Safjället Fastigheter ska byggas upp organisatoriskt och strukturellt för att vara och betraktas som det lokala fastighetsbolaget med starka ägare, en stark värdegrund, en stark hållbarhetsprofil, betydande fastighetskompetens och hög närvaro, på den kommersiella fastighetsmarknaden i Göteborg och Mölndal. VD för Safjället Fastigheter blir P-G Persson.

– Att vara med och starta Safjället Fastigheter tillsammans med en solid ägarkonstellation och P-G som vd känns helt rätt för oss. Vi har haft många samarbeten med P-G genom åren i olika roller och har alltid uppskattat samarbetet”, säger Lennart Persson, delägare i Bygg Göta.

Genom att samarbeta med likasinnade företag kan vi tillsammans skapa större värde för våra kunder och för samhället i stort.

Bygg Göta är ett av Göteborgs största privatägda fastighetsbolag med över 100 fastigheter och 500 000 kvm bostäder och lokaler.

Förutom helägda fastigheter har Bygg Göta ett antal strategiska samarbeten med olika fastighetsaktörer i Göteborgsområdet.

Anliem är ett privat bolag som ägs till 100 % av P-G Persson.

”Efter att jag slutade som VD för Platzer Fastigheter Holding i augusti 2023 har jag varit engagerad i olika styrelseuppdrag. Min tanke har hela tiden varit att även arbeta operativt inom fastighetsbranschen på hemmaplan, och jag har därför kontinuerligt tackat nej till styrelseuppdrag i bolag med fastigheter i Göteborg. Jag har under hela mitt yrkesliv arbetat med tillväxtföretag, så att få starta upp ett fastighetsbolag tillsammans med starka medgrundare med tillväxt i fokus, samt att vara delaktig som ägare genom Anliem, känns som ett drömläge för mig. Jag tror dessutom att tidpunkten för att starta ett fastighetsbolag är bra ur ett timingperspektiv”, säger P-G Persson, VD och ägare i Safjället Fastigheter.

Backahill har tidigare varit delägare i Platzer Fastigheter Holding AB och verkat i Göteborg under en längre tid. År 2017 sålde företaget sina andelar för att kunna fokusera på investeringar i hembygden på Bjärehalvön och i nordvästra Skåne. Under åren har Backahill fortsatt betrakta Göteborg som en intressant marknad med ett bra näringsliv och ser sin position som ett komplement till de befintliga fastighetsinnehaven i andra geografiska områden.

”Vi är glada över att göra detta tillsammans med starka partners och med P-G Persson vid rodret. Vi har tidigare arbetat med P-G när han var anställd som VD för Platzer Fastigheter Holding AB och har stor tilltro till honom och hans erfarenhet av fastighetsbranschen”, säger Lennart Mauritzson, VD och koncernchef för Backahill.

Bevaclean ägs av industriaffärsmannen Torbjörn Bengtsson. Torbjörn har framgångsrikt bedrivit verksamhet i USA, bland annat inom försäljning av industridammsugare, där han sålde sitt bolag 2016/2017 till Husqvarna. Bosatt i Ängelholm har Torbjörn genom Bevaclean investerat i både lokala fastigheter och fastighetsaktier.

”Vi på Bevaclean har många spännande affärer tillsammans med Backahill, och när vi fick höra om Safjället från dem tyckte vi att kombinationen av att bygga ett starkt fastighetsbolag i Göteborg, Backahills engagemang som ägare, samt VD:s tidigare track record, var något vi verkligen ville investera i”, säger Torbjörn Bengtsson, VD och ägare av Bevaclean AB.

Lesley Invest ägs av familjen Wallblom från Göteborg och Mölndal, som framgångsrikt har byggt upp den nordiska verksamheten inom Mary K kosmetik och sin investeringsverksamhet i bolaget Lesley Invest.

”Vi har varit ägare i Platzer Fastigheter Holding sedan 2011 och har haft en kontinuerlig kontakt med P-G Persson. Vi har även träffat Erik Paulsson, grundaren av Backahill, under många år. Som ägare i Platzer Fastigheter har vi följt P-G:s arbete med att utveckla företaget från ett mindre lokalt fastighetsbolag till det företag det är idag. När P-G kom till oss med idén att starta ett nytt fastighetsbolag i Göteborg och Mölndal, och när vi fick veta vilka övriga ägare som var involverade, såg vi det som en spännande möjlighet att investera”, säger Bo Wallblom, ägare av Lesley Invest AB.”

Källa: Bygg-Göta

Dela artikeln: LinkedIn

För dig som arbetar med förvaltning och utveckling av alla typer av fastigheter.

Prenumerera på
vårt kostnadsfria nyhetsbrev


Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega