Vasakronan tar in Einar Mattsson för totalförvaltning av bostäder i Stockholm

Från och med den 1 oktober 2024 tar Einar Mattsson Fastighetsförvaltning AB över förvaltningen av Vasakronans tre bostadsfastigheter i Stockholm – Gamen 12 på Södermalm, Telefonfabriken 1 vid Telefonplan samt Blåmannen 20. I dessa fastigheter finns 782 bostäder på cirka 19 000 kvm. Uppdraget avser totalförvaltning.

– Vi på Einar Mattsson fastighetsförvaltning ser verkligen fram emot att få starta totalförvaltningsuppdraget av Vasakronans 782 bostäder i Stockholm city. Det är en stor, professionell, långsiktig fastighetsägare med ett imponerande hållbarhetsarbete och sunda värderingar som vi länge velat arbeta med, kommenterar Magnus Molin, vd för Einar Mattsson Fastighetsförvaltning AB.

– Med Einar Mattssons långa erfarenhet av bostadsförvaltning kan vi tillföra mervärde för både hyresgäster och fastighetsägarens affär. Vi startar totaltförvaltningsuppdraget med tekniska besiktningar för att skapa goda förutsättningar för förståelse för fastigheterna och kommande underhållsarbete, säger Emma Beck-Friis, affärsutvecklingschef på Einar Mattsson Fastighetsförvaltning AB.

Om bostäderna som totalförvaltas
Totalförvaltningen omfattar huvudsakligen av studentbostäder i Gamen 12 som ligger i Skrapan vid Götgatan på Södermalm och i Telefonfabriken 1 vid Telefonplan. Utöver dessa ingår även förvaltningen av de radhus och hyreslägenheter som är belägna på taket på fastigheten Blåmannen 20 (Klara Zenit).

Uppdraget innebär totalförvaltning av sammanlagt 782 bostäder.

Källa: Einar Mattsson 

Dela artikeln: LinkedIn

För dig som arbetar med förvaltning och utveckling av alla typer av fastigheter.

Prenumerera på
vårt kostnadsfria nyhetsbrev


Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega