Jennifer väntar med utlandet och fokuserar nu på CroisetteEfter många år utomlands och i olika städer i Sverige har nu Jennifer Carlson landat i Stockholm och som uthyrare för kommersiella fastigheter på Croisette. Utlandet lockar men först ska hon utveckla sina kompetenser och bli ännu bättre på sitt yrke.

Jennifer Carlson är en berest ung vuxen. Hon växte upp i Frankrike och bodde där i 10 år, på olika platser. Så småningom flyttade familjen hem till Sverige och Jennifer har kryssat sig över landet vid flera tillfällen för ömsom studier och ömsom familjeliv och jobb. Dessutom blev det två säsonger i Alperna när pandemin slog till och det blev arbetsbrist för många ungdomar.

Men sedan i höstas arbetar hon på Croisette som uthyrare av lokaler. Här vill hon stanna och förkovra sig i yrket.

– Jag har varit runt mycket men nu är fokus på Croisette och att bli bra på marknaden här i Stockholm. Det är en stor bransch men ändå liten, där man lär känna mycket människor. För att bli bra på mitt yrke så bör jag stanna kvar och lära mig.

Berätta om vad du arbetar med nu!
– Jag jobbar med kommersiella fastigheter som uthyrare på Croisette. Jag hade säsongat i Val D’Isère och kom tillbaka med ny energi och sökte jobb. Efter första mötet fick jag jobbet och det kändes klockrent direkt.

Vilken utbildning har du gått?
– Jag har gått Fastighetsförvaltare på Newton YH i Göteborg. Sedan ville jag utvecklade min kompetens och pluggade Projektledarutbildning för bygg och fastighet i Stockholm.

Kan du berätta om utbildningen?
– Förutom studier, där jag tyckte kursen i ekonomi vara roligast, så har utbildningen praktik vid tre tillfällen då man får testa på yrket. Jag valde att ha olika inriktningar på mina praktikperioder. Jag var bland annat på CBRE med fokus på uthyrning av kommersiella fastigheter och rådgivning och på Wallenstam som fastighetsförvaltare. Då insåg jag att jag helst vill jobba mot den kommersiella sidan.

Vad var bra med att ha praktik i utbildningen?
– Man tar med sig det man lär sig i utbildningen ut i arbetslivet och får förståelse för varför man har pluggat det. Dessutom är det en bra möjlighet att få jobb genom sin praktikplats. Det var nog en möjlighet även för mig men när jag slutade kom pandemin och det blev anställningsstopp på många företag.

Varför ville du in i fastighetsbranschen?
– Jag har alltid tyckt att det är kul med fastigheter, som yngre ville jag bli arkitekt. Jag blev inte det men insåg att det fanns många andra yrken inom fastighetsbranschen. Den är säker och det finns många inriktningar. Så varje år man jobbar i den får man mer erfarenhet. Och oavsett var jag är i världen så finns det fastigheter, i olika segment.

Varför tror du att du fick jobbet på Croisette?
– För att jag är jag! Jag är driven, väldigt nyfiken och vill gärna utvecklas. Något som stämmer väl överens med Croisette som bolag. De tog en chansning, jag kom direkt från min utbildning, men jag har bevisat att jag vill det här! Jag ställer många frågor och engagerar mig i vad alla gör i teamet. Jag har fått feedback att jag är engagerad och driven, det är alltid kul att höra.

Hur skiljer sig Croisette från andra arbetsplatser?
– Croisette är nytänkande. Bolaget startade i Malmö och marknadsförde sig i sociala medier, det var något nytt inom fastighetsbranschen. Det växer fort och det är roligt att vara med på resan. Vi har en teamanda där vi samarbetar med andra kontor, jobbar nära olika affärsområden och kan hjälpa och bolla med varandra. Det är drivna och fantastiska medarbetare som ger en stöd och man får förtroende att köra på magkänsla.

– Sen marknadsför vi oss genom att åka runt i våra starkt rosa Teslor. Det är ”Se oss, hör oss!”.

Berätta om en dag i ditt arbetsliv
– Arbetsdagarna ser olika ut, det är det som är kul. Den kan börja med en visning av ett kontor i city eller ett lager i ett industriområde. Sedan är det tillbaka till kontoret för admin, mail och ringa samtal. Därefter en visning igen. Jag arbetar både utanför och inne på kontoret. Det passar mig bra.

Vad är det roligaste med ditt arbete?
– Jag har alltid utmanat mig och slängt mig ut i världen. Det roligaste är att jag får lära mig nya saker och utvecklas varje dag. Möta många människor och att ha stödet och förtroendet från företaget.

Vad är utmanande?
– Att varje process kan se olika ut beroende på kunder och fastigheter, som ska passa ihop. Det kommer alltid något nytt, men det gör det kul. Jag trivs med att vara spindeln i nätet och att ha många bollar i luften samtidigt. Det är utmanande men det passar mig bra. Mitt mål är att bli bättre och bättre, så det är bara positivt.

Jag har förstått att du är uppvuxen med ”fastighetssnack” i hemmet, berätta om det.
– Min familj har renoverat och byggt om i alla våra hus. Ända sedan jag var liten har vi barn fått vara med i de processerna. Hur rör går, vad man måste anpassa, hur man måste lösa problem om det blir fel. Min pappa, Anders, har också en stark bakgrund i branschen så jag har fått inspiration från honom. (Anders Carlson grundande Newton 1993, reds anm.)

Hur ser framtiden ut för din del?
– Jag vill fortsätta utveckla mina kompetenser. I dagsläget vill jag fokusera på uthyrning av kommersiella fastigheter. För varje år som jag är kvar i branschen så samlar jag på mig erfarenheter. Och jag har stor nytta av mina kunskaper som fastighetsförvaltare och tidigare praktikplatser. Nu trivs jag väldigt bra i den här rollen.

Finns det något drömmål?
– Jag skulle jättegärna vilja flytta och jobba utomlands, det är en dröm. Men det ligger lite längre fram. Nu vill jag förstärka mitt yrke, mig själv och vara en del av Croisette.

Text: Marit Engstedt
marit.engstedt@forvaltarforum.se

Jennifer Carlson

Titel: Uthyrare på Croisette för kommersiella fastigheter
Ålder: 25 år.
Uppväxt: I Frankrike och på Lidingö, Stockholm
Bor: I lägenhet på Gärdet i Stockholm.
Familj: Jag har två syskon som jag är nära, pappa och mamma. Och fantastiska vänner som jag ser som familj.
Fritid: Åker skidor, helst off-pist i Alperna. Det är kul att träna och spelar gärna golf. Är förtjust i djur och vill gärna ha en egen hund, det finns redan två hundar i inom familjen.

Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Bild, minst 540 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB

Inköpsportal - tipsa en kollega