Rana och Sunni från Stockholmshem pratar om hållbarhet på Framtidens Förvaltare 2023

Hallå där Rana och Sunni,

Ni ska prata på Framtidens Förvaltare 2 februari 2023 under rubriken ” Vilka delar ingår i Stockholmhems hållbarhetsarbete”.

 Vad innebär det mer konkret?

Vi kommer att prata om hur vi på Stockholmshem jobbar med Hållbarhet ur både social och miljö synpunkt.  Bland annat hur  vi har jobbat med  att engagera våra medarbetare i att tänka mer kring hållbarhetsfrågor i det dagliga arbetet och hur alla inom Stockholmshem kan bidra till hållbarhetsmål. 

Spännande , vad är extra intressant på marknaden just inom ert område?

Det senaste inom vårt område är hållbara sociala och gröna investeringar. Sedan några år tillbaka har vi på Stockholmshem startat interna hållbara fonder (en klimat och en bosocialfond) för att enklare kunna följa upp de aktiviteter/projekt vi gör inom hållbarhet. Men även att få hela bolaget att tänka till kring hållbarhet och snabba på arbetet mer mot vårt mål att bli klimatneutrala 2030 samt även öka och skydda den biologiska mångfalden inom vårt bestånd.   

Vad hoppas ni att besökarna ska kunna ta med sig från er presentation? 

 Vi vill kunna inspirera andra i branschen i hur man kan tänka kring miljömässiga och sociala projekt/aktiviteter genom att ge exempel på de projekt/aktiviteter som vi har genomfört med hjälp av fonden och hur vi  har  arbetat med exempelvis återbruk.  

Det låter som besökarna kommer få med sig mycket. Något annat ni vill tillägga?

Ja det skulle vara att alla projekt behöver inte vara så stora. Det kan vara små saker, som att ge bort cyklar som ska skrotas till någon ideell organisation, julkransar i fastigheterna, kommunikation på flera språk osv. Små saker som både skapar trivsel och är bra hur hållbarhetssynpunkt.

Vi ser fram mot att dela med oss av våra erfarenheter den 2 februari och hoppas på en dialog med åhörarna om deras erfarenheter!

Text: Thomas Hallberg

thomas.hallberg@forvaltarforum.se

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Bild, minst 540 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB

Inköpsportal - tipsa en kollega