…och finalisterna till Årets Förvaltare 2022 är…

Överst från vä: Thomas Lindén, Fredrik Larsson, Andreas Keinil. Underst från vä: Ove Sundlin, Sofia Dahl, Thomas Malmberg.

Läs om de sex finalisterna som gör upp om titlarna Årets Fastighetsförvaltare Bostad respektive Lokaler. Vinnarna utses den 24 maj på vårt seminarium Framtidens Förvaltare på Water Front.

Det är nu åttonde gången som föreningen Aff i samarbete med Förvaltarforum utser Årets Fastighetsförvaltare. Aff:s vd Philip Österlund är riktigt nöjd med årets upplaga för det verkar som att branschen vill ta nya, kraftfulla tag efter en tid med restriktioner.

– I år slår vi alla rekord – 45 nominerade från över 26 olika organisationer och företag inför den största publiken hittills.

På grund av pandemin har vi skjutit upp seminariet Framtidens Förvaltare ett antal gånger. Men nu tar vi ny fart och den 24 maj slår portarna upp till evenemanget på Water Front.

– Det ska bli så kul att återigen få dela ut detta pris efter 2 år med minst sagt sparsam period av människomöten och branschevents. Det som är särskilt kul i år är att vi har fått så stor spridning i branschen. Vi har aldrig haft så många organisationer som nominerat deras medarbetare tidigare och juryarbetet har varit svårare och mer omfattande än någonsin, säger Philip Österlund.

Den namnkunniga juryn har lyckats hitta sex värdiga finalister, tre från vardera kategori, som gör upp om priset.

Läs mer om finalisterna nedan.

Text: Marit Engstedt
marit.engstedt@forvaltarforum.se

Här är alla finalisterna

Årets Fastighetsförvaltare Bostad

Thomas Lindén
Fastighetsförvaltare på Croisette
Ålder: 48
Antal år som förvaltare: 20
Förvaltar: 94 000 kvm
Därför blev jag fastighetsförvaltare: ”Jag har ett äkta intresse av drift och underhåll samt brinner för att skapa relationer med fastighetsägare och hyresgäster, vilket gjorde att förvaltaryrket var som skapt för mig.”

Ove Sundlin
Förvaltare på Riksbyggen
Ålder: 52
Antal år som förvaltare: 8
Förvaltar: ca 200 000 kvm
Mina bästa egenskaper: ”Jag är genuint intresserad av att tillsammans med andra människor bygga något bra och hållbart över tid. Min uppgift är att få kunden att se helhetsbilden och på det sättet ta kloka, långsiktiga beslut tillsammans med mig, vilket i slutändan ger en stadig och bra ekonomi.”
 
Fredrik Larsson
Fastighetsförvaltare på Familjebostäder
Ålder: 30
Antal år som förvaltare: 6
Förvaltar: 120 000 kvm
Det roligaste med fastighetsförvaltning: ”Det är den bredd på utmaningar man ställs inför. Man hanterar allt ifrån ekonomi till planering av nya områden och att minska miljöpåverkan. Det leder till intressanta möten med människor från olika kompetensområden, så att vi tillsammans kan få till en bra helhet.”

Årets Fastighetsförvaltare Lokaler

Thomas Malmberg
Senior Retail Manager på Savills
Ålder: 54
Antal år som förvaltare: 10 +
Förvaltar: 40 000 kvm
Mina bästa tips: ”Som förvaltare inom handel så bör prio 1, 2 och 3 alltid vara besöksflöden. Det handlar om flödet till centrumet såväl som kundresan på platsen. Så sätt det högst på alla agendor, drift, marknadsföring, leasing, tillgänglighet och investeringar.”

Sofia Dahl
Förvaltare på Nyfosa
Ålder: 41
Antal år som förvaltare: 6
Förvaltar: 57 000 kvm
Det är bra förvaltning: ”För mig är det att ena dagen förhandla stora hyresavtal och arbeta med komplicerade lokalprojekt till att nästa dag dela ut påskägg till hyresgästerna samt att ta sig tiden och ta en kaffe med dem, det genererar att man i slutändan får julkort från sina kunder.”

Andreas Keinil
Fastighetsförvaltare på Locum
Ålder: 44
Antal år som förvaltare: 16
Förvaltar: 118 000 kvm
Så förändras fastighetsförvaltningen: ”Jag kan uppleva att mina hyresgäster och deras anställda idag har högre förväntningar på att hyresvärden ska tillhandhålla tjänster utöver lokaluthyrning, såsom säker cykelparkering och laddmöjlighet för olika fordon, i nära anslutning till lokalen.”


Fakta om Årets Fastighetsförvaltare
Titeln delas ut av Aff Forum för Förvaltning & Service och Förvaltarforum. Syftet är att lyfta fram medarbetare som gör ett professionellt värdeskapande arbete samt främja fastighetsförvaltarrollen.

Vinnaren ska uppfylla kriterierna för god kunskap och kompetens inom områdena: process, teknik, ekonomi, miljö, juridik, it, kommunikation och omvärld.

Vinnarna får förutom äran och diplom rätt att kalla sig validerad fastighetsförvaltare.

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega