Vill du nå våra 25 000 andra förvaltare?
Vill du ha förvaltarforum direkt i mailen?

Vasakronan och blq Invest startar Hydda – för unga proptechbolag

Peter Östman, affärsutvecklingschef på Vasakronan.

Vasakronan startar ett bolag tillsammans med blq Invest, som får namnet Hydda. Syftet är att accelerera utvecklingen av nya lösningar inom proptech. Hydda ska bland annat se till att start-up-bolag får tillgång till nätverk inom fastighetsbranschen.

Hydda kommer att bli en koncern av nischade, snabbväxande SaaS-bolag (Software as a Service) inom proptech. Genom att samla nya lösningar och skapa ett gemensamt erbjudande vill koncernen accelerera digitaliseringen i fastighetsbranschen. Bolaget Hydda kommer att bidra med kapital och kompetens men även ge start-up-bolagen möjlighet att nätverka inom finans- och fastighetsbranschen.

– Vi ser att det finns fantastiska möjligheter att bygga en större helhet som gynnar alla. Hydda är inte lösningen på allt, men med bolaget hoppas vi kunna bidra till en snabbare och mer effektiv utveckling, så att våra kunder får det de behöver, säger Peter Östman, affärsutvecklingschef på Vasakronan.

Redan förvärvat 3 start-ups
Hydda har redan gjort tre förvärv – Homemaker, ett digitalt system för bostäder och kommersiella fastigheter som erbjuder en digital kundresa hela vägen från intressentstadiet till eftermarknaden, Elbilio, en mobilitetslösning som gör det enkelt att dela elbilar, elscootrar och olika typer av cyklar samt Parkando, en digital parkeringsoperatör.

För att städerna ska bli mer hållbara krävs att de blir smartare. Den utvecklingen måste bygga på öppna och generella lösningar som tillsammans skapar en större helhet.

Därför har Vasakronan tillsammans med Akademiska Hus, Willhem, Rise, Idun Real Estate Solutions och Jönköpings Universitet även etablerat RealEstateCore, en öppen ontologi (uppsättning av modeller) för byggnadsrelaterade data.

– Alla våra initiativ har samma grundläggande idé – att hitta tekniska och digitala lösningar som på sikt bidrar till mer hållbara städer. Det gynnar alla, säger Peter Östman.


redaktionen@forvaltarforum.se

blq Invest

blq – building legacy quota – investerar i techbolag i tidigt skede. Med hjälp av aktiv systematik bygger man tillsammans med entreprenörer bolag från startup till scaleup. blq invest är grundat av Kamjar Hajabdolahi och är baserat i Stockholm.

Bli den första att kommentera "Vasakronan och blq Invest startar Hydda – för unga proptechbolag"

Kommentera

Du måste vara inloggad för att kommentera. Klicka här för att logga in
Inköpsportal - tipsa oss
Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Bild, minst 540 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Inköpsportal - tipsa en kollega