Stockholms Studentbostäder satsar på kommunikation med digitala skärmar

Stockholms studentbostäder, SSSB, ökar nu takten i digitaliseringen och tar studentboendet till nästa nivå genom att förse fastigheterna med digitala skärmar för realtidsbaserad kundkommunikation.

– Vi har just nu ett rejält fokus på digitalisering. Med en ung målgrupp som förutsätter fungerande digitala lösningar behöver vi skapa ett boende som förenklar vardagen och är anpassat för framtiden. Vi är övertygade om att det här gör våra bostäder ännu mer attraktiva och att vi därmed kan öka kundnöjdheten ytterligare, säger Mathias Lantz, förvaltningschef på Stockholms studentbostäder.

I ett första pilotskede har digitala skärmar installerats i entré och gemensamhetskök i några korridorsboenden. Med skärmarna kan Stockholms studentbostäder kommunicera direkt med studenterna i boendet och därmed tillgodose behovet av ständigt uppdaterad information.

– Vi är enormt stolta över att vi nu utrustar gemensamhetskök, trappuppgångar och kontor med digitala skärmar som en del av en pilot. I entrén kan hyresgäster exempelvis snabbt se när nästa tunnelbana går. Det här är en del i att skapa en enklare vardag för studenterna, säger Marlene Lundkvist, kund- och marknadschef på Stockholms studentbostäder.

Stockholms studentbostäder förbättrar och effektiviserar samtidigt både den interna och den externa kommunikationen med digitala skärmar på huvudkontor och kontor.

Stockholms studentbostäder har under 2020 genomfört ett större digitaliseringsarbete med fokus på att bland annat skapa digitala lösningar som förenklar boendet för hyresgäster och kunder. Viktigast har varit att digitalisera flöden för att boka bostad samt att skapa en bättre webbupplevelse eftersom webben är den viktigaste kontaktytan för studenterna. Digitaliseringsarbetet står i centrum för verksamheten under 2021.

Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Bild, minst 540 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB

Inköpsportal - tipsa en kollega