Stockholmshem prisas av Stockholms Stad för projektet Gröna Solberga

Utvecklingsprojekt Gröna Solberga är en av två vinnare av Stockholms stads pris för nytänkande och innovation, Framsteget. Det allmännyttiga bostadsbolaget Stockholmshem står bakom projektet.

I bostadsområdet  Solberga driver Stockholmshem tillsammans med IVL Svenska Miljöinstitutet ett projekt med testbäddar för hållbar lösningar. Här kan små och medelstora  företag tillsammans med bolaget och hyresgästerna testa och utveckla lösningar på utmaningar som finns i fastighetsbranschen.

– Vi är stolta och glada över utmärkelsen som är ett kvitto på vårt långsiktiga arbete med att utveckla bolagets hållbarhetsarbete och nytänkande. Det är roligt att visa att ett av stadens kommunala bostadsbolag är med och leder innovativa projekt som det här, säger Björn Ljung (L), ordförande i Stockholmshem styrelse.

Tack vare testbädden gynnas tillväxten för små och mellanstora företag inom den gröna sektorn. Här testas till exempel lösningar för att ta hand om ökade vattenflöden, utveckla avfallshantering samt delningstjänster.

–  I Solberga tillförs ytterligare en dimension genom att den viktigaste samverkan sker mellan testföretagen, oss på Stockholmshem och våra hyresgäster. Det har bidragit till ett ökat engagemang bland de boende, bland annat genom en odlingsgrupp som startat på deras initiativ, berättar Lena Hanses, projektledare för Gröna Solberga.
– Gröna Solberga är win-win för företagen, hyresgästerna, Stockholmshem, andra i fastighetsbranschen och klimatet.

Källa: Stockholmshem

 

Bli den första att kommentera "Stockholmshem prisas av Stockholms Stad för projektet Gröna Solberga"

Kommentera

Du måste vara inloggad för att kommentera. Klicka här för att logga in
Inköpsportal - tipsa oss
Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Bild, minst 540 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Inköpsportal - tipsa en kollega