Glädjetjut när barnens konst invigdes

En superhjälte, munskydd och slingrande växter pryder nu Konstkuben i Fittja. De 10-åriga konstnärerna fick ta emot publikens jubel på invigningen.

10-åringarnas konst är initierat av och bekostas av Botkyrkabyggen. Bostadsbolaget gör detta som en del av sitt arbete med social hållbarhet. Och valet av dag för invigningen var ingen slump.

Den 24 oktober är FN-dagen, då folk världen över firar förbundet för gemenskap mellan och inom länder. En gemenskap som präglar Konstkuben och den nya park där den står i Fittja.

Samtidigt som 10-åringarnas konst invigdes, tillkännagav Botkyrkabyggens vd Chris Österlund även namnet på den nya parken: Regnbågsparken.

10-åringarna skapar i ateljén.

Ett minne för livet
– Jag kommer alltid att minnas det här, för jag hade inget att göra på sommarlovet och nu sitter tavlan här på väggen, berättade ett av barnen från scenen.

Flera av barnen berättade om den gemenskap de fått under arbetets gång med konstprojektet. Tillsammans har de talat om framtiden, nuet, trygghet, corona och vänskap – och ätit pizza.

Ballonger och glädjetjut på invigningen.

”Jag är så glad”
– Jag är så glad och stolt över er, ni är grymma och hjälpsamma och nu finns ni här på en stor tavla som alla kan se. Det är stort att få möjlighet att göra offentlig konst tillsammans med er, sa projektets konstnärliga ledare Saadia Hussain.

– Det är när vi lägger oss vinn om att verkligen lyssna till varandras erfarenheter och tankar, som tilliten och gemenskapen ökar. Det är så vi bygger ett bra samhälle, sa Chris Österlund.

Källa: Botkyrkabyggen

 

Fakta om 10-åringarnas konst, Konstkuben och Regnbågsparken

  • 10-åringarnas konst är initierat av och bekostas av bostadsbolaget Botkyrkabyggen. Konstverket är skapat i ateljén på Mångkulturellt Centrum under ledning av Saadia Hussain och fyra medledare. De konstverk som finns på Konstkuben synliggör fittjabornas berättelser i offentligheten.
  • Botkyrkabyggen gör detta som en del i bolagets arbete för social hållbarhet, för att öka tillit och trivsel i bolagets områden och därmed bidra till bland annat FN:s globala mål 16 Fredliga och inkluderande samhällen.
  • Konstkuben finns i nya Regnbågsparken, mittemot Värdshusvägen 10 i Fittja. Namnet Regnbågsparken togs fram i en omröstning på nätet. Regnbågen med sina tätt sammanfogade färger är en symbol för hopp, en bro mellan olika världar.

 

 

Bifogas:

Bilder från arbetet i ateljén på Mångkulturellt Centrum

Bilder från invigningen 24 oktober 2020 i Regnbågsparken

Fotobyline alla 6 bilder: Botkyrkabyggen

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega