Partnertext från Stockholm Exergi

Optimera energianvändningen och få bättre inneklimat

Stockholm Exergis koncept Smarta Fastigheter erbjuder flera tjänster som syftar till att förenkla och optimera kundernas energianvändning och inomhusklimat. Men det optimeras även utifrån ett systemperspektiv för att få Stockholms alla fastigheter att samverka.

Intelligy Start är en paketering som kombinerar detta, att kunder erbjuds ta ett steg in i det digitala och få insikter om potentiella effektiviseringar samtidigt som hela fjärrvärmenätet trimmas och blir effektivare. Kostnadsfritt och utan bindningstid.

Förutom mer traditionella energitjänster arbetar Stockholm Exergi intensivt med att utveckla digitala erbjudanden. Dessa tjänster samlas på plattformen Intelligy för att så enkelt som möjligt visualisera hela fastighetens användning och produktion av energi.

Där så är möjligt försöker vi också använda vår unika position att uppnå samverkan och optimeringar i hela fjärrvärmenätet, för att på så sätt kunna vässa kunderbjudandet ytterligare och bidra till ett mer hållbart Stockholm.

Intelligy Start är en gratistjänst som tar ett första steg in i det digitala och samlar insikter om fastigheten. Förutom att Intelligy visualiserar realtidsdata för redan befintlig mätning, inkluderar erbjudandet tre inomhussensorer som monteras i varsin lägenhet för mätning av inomhustemperatur.

Det lilla antalet till trots blir det ofta väldigt tydligt hur temperaturen varierar mellan lägenheter eller om fastighetens genomsnittliga inomhustemperatur är för hög eller låg. En naturlig åtgärd kan då vara en injustering och/eller vår digitala tjänst Värmeoptimering, som på ett smart sätt målstyr till en önskad inomhustemperatur.

Kunder som väljer Intelligy Start bidrar också till ett effektivare fjärrvärmesystem, genom att Stockholm Exergi medges utföra så kallad effektutjämning.

Denna typ av optimering syftar till att jämna ut belastningstoppar, vilket för kunden konkret innebär att uppvärmningen tillfälligt justeras ned, till exempel medan morgonduschandet använder mycket varmvatten. Exakt samma mängd energi som justerats ned, adderas sedan på ett sätt så att optimeringen passerar helt obemärkt för kunden.

Läs mer och aktivera Intelligy Start för omedelbar tillgång till tjänsterna. När sensorerna sedan skickats till er och monterats börjar även data från dessa visualiseras. En enkel start till en smartare och mer digital fastighet.

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega