Fastighetsägarnas vägledning inför hyresförhandlingarna

Det finns utrymme att höja bostadshyrorna med i snitt 2,5 procent under 2021. Det skriver Fastighetsägarna i sin vägledning inför hyresförhandlingarna.

Nu har Fastighetsägarna presenterat sin nationella vägledning inför hyresförhandlingarna 2021. Organisationens huvudbudskap är att den positiva återhämtningen i ekonomin innebär att även hyrorna behöver justeras uppåt.

Utrymmet för hyreshöjningar är enligt vägledningen 2,5 procent under 2021.

Fastighetsägarna påpekar dock att denna rekommendation utgör ett genomsnitt för hela landet och att förhandlingarna sker på orter där förutsättningarna varierar och avviker från den nationella nivån.

I takt med ökad köpkraft
Rekommendationen bygger på att en väl fungerande bostadsmarknad kommer att vara en viktig del när Sverige startar om efter corona-krisen.

För att värna hyresrättens position på den svenska bostadsmarknaden bör bostadshyrorna utvecklas i takt med hushållens köpkraft, skriver Fastighetsägarna.

Dessutom menar organisationen att justeringar av hyresnivåerna även är viktigt för att möjliggöra en framtidstro som leder till ökat byggande, inte minst av nya hyresrätter.

Text: Mats Cato
mats.cato@forvaltarforum.se

 

 

 

Bli den första att kommentera "Fastighetsägarnas vägledning inför hyresförhandlingarna"

Kommentera

Du måste vara inloggad för att kommentera. Klicka här för att logga in
Inköpsportal - tipsa oss
Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Bild, minst 540 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Inköpsportal - tipsa en kollega