Hon är årets offentliga ledare

Botkyrkabyggens vd Chris Österlund har utsetts till årets offentliga ledare 2019.

– Jag är otroligt hedrad över utnämningen och glad över att juryn uppmärksammar kraften i ett transparent ledarskap. Mitt och bolagets mål är att skapa hållbarhet och allmännytta och på så sätt att vara ett bra redskap för ägaren Botkyrka kommun, säger Chris Österlund, vd för bostadsbolaget Botkyrkabyggen.

Priset delades ut på onsdagskvällen på Stora Samhällsgalan. Årets offentliga ledare är instiftat av tidningen Dagens Samhälle och går till en ledare, verksam som högre chef inom kommun, landsting, region eller motsvarande verksamhet. Personen ska ha bredd som ledare, få goda referenser från kollegor och medarbetare och kunna tjäna som inspiration och förebild för andra chefer och ledare.

Chris Österlund har de senaste åren uppmärksammats för sitt arbete för ökad jämställdhet med fokus på kvinnor med utländsk härkomst via satsningen Qvinna i Botkyrka. Botkyrkabyggens arbete för ökad trygghet i miljonprogrammet har under hennes ledning flyttat fram positionerna för vad ett allmännyttigt bostadsbolag kan bidra med i samarbete med andra aktörer. Bolagets nytänkande kring miljömässigt, ekonomiskt och socialt hållbara renoveringar har även det inspirerat andra.

Juryns motivering lyder:

”Årets offentliga ledare har med hållbarhet i fokus, och med omsorg om varje medarbetare, åstadkommit större värden. Värdefull kunskap inte bara för den egna organisationen utan även genom att forma en modell som kan ärvas, användas och förvaltas av andra.

Årets vinnare har med utgångspunkt i FN:s globala miljömål, Agenda 2030, ökat jämställdheten, stärkt medarbetarskapet samt bidragit till större trygghet i kommunen. Vår vinnare har skapat en förståelse för att framgångsrikt förvaltande inte bara handlar om att ”mura med sten, utan vara delaktig i att bygga en katedral.”

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega