Riksbyggen lanserar ny miljöskola

– Allt vi gör på Riksbyggen ska genomsyras av hållbarhet, säger Karolina Brick, hållbarhetschef på Riksbyggen.

Riksbyggen har tagit fram en ny version av sin Miljöskola på sin hemsida. Skolan vänder sig till boende och beskriver hur alla kan bidra till ett mer hållbart samhälle.

I Riksbyggens Miljöskola får deltagarna många konkreta och effektiva tips på vardagsåtgärder som gör det enklare att ta ansvar för miljön samtidigt som man kan spara pengar genom att till exempel minska energianvändningen i bostadsrättsföreningen eller i det egna hemmet.

– Genom att vi både erbjuder Miljöskolan och Riksbyggens enkla hållbarhetsidéer, som vänder sig till bostadsrättsföreningarnas styrelser, kan Riksbyggen på bred front inspirera till steg mot ett mer hållbart samhälle, säger Karolina Brick, miljöchef på Riksbyggen.

Tips och test
Miljöskolan ligger öppen på Riksbyggens hemsida och är tillgänglig för alla. Miljöskolan är fylld med information, inspiration och matnyttiga tips där vi steg för steg går igenom hur vi tillsammans kan göra vardagen lite mer hållbar.

Utbildningen är indelad i fyra avsnitt: Äta, Resa, Bo och Shoppa. Det finns också ett test inlagt i skolan, ”Min miljö”, där deltagarna kan kolla hur många åtgärder de är beredda att göra för att bidra till en bättre miljö.

Verktyg och idéer
– Allt vi gör på Riksbyggen ska genomsyras av hållbarhet. Vårt hållbarhetsarbete börjar innan ett nytt bostadsprojekt startar genom vårt unika hållbarhetsverktyg och fortsätter när de boende flyttar in och vi tar hand om förvaltningen, berättar Karolina Brick.

Riksbyggens enkla hållbarhetsidéer finns samlade på Riksbyggens kundwebb som alla bostadsrättsföreningar som köper förvaltningstjänster av Riksbyggen har tillgång till. Se topplistan över Riksbyggens enkla hållbarhetsidéer.

Källa: Riksbyggen

Länk till Riksbyggens Miljöskola

För mer information:
Karolina Brick
Miljöchef på Riksbyggen
070-291 54 47

Snabbfakta om Riksbyggen
Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Företaget har drygt 2 700 engagerade medarbetare på mer än 430 orter i hela Sverige.

 

Inköpsportal - tipsa oss
Inköpsportal - ansökan
Välj ett giltigt formulär