”Framtidens vinnare har flexibla hyresmodeller”

Savills nya förvaltningschef Vilhelm Isberg svarar på fem frågor om förvaltarens roll och möjligheter i dag och i framtiden.

Vilhelm Isberg kommer närmast från Jernhusen där han har arbetat som fastighetschef. Dessförinnan har han haft ledande befattningar på Newsec och JLL. Han börjar på Savills i mars.

Varför är fastighetsförvaltning viktigt för dig?
– Förvaltningen är fastighetens hjärta där man skapar förutsättningarna för fastighetsvärdet. I dessa tider med tal om höjd ränta och högre yeild ökar fokus ytterligare på arbetet med driftnettot.

Hur tycker du att branschen sköter sina fastigheter i dag?
– Generellt är vi duktiga på att arbeta med underhållet. Det vi kan bli bättre på är utveckling och förändringsarbetet i takt med att marknaden och efterfrågan förändras. Till exempel påverkas kontorsmarknaden av efterfrågan på mer flexibla lösningar.

Hur ser du på förvaltarens roll i framtiden?
– Vi har haft fantastiska år med nya topphyror, låga vakanser och låga räntor. Detta har gjort att förvaltningen har kunnat fortsätta på traditionellt sätt. Jag tror att i framtiden när marknaden blir tuffare så kommer vinnarna vara de som har flexibla hyresmodeller och tar till sig de möjligheter som digitaliseringen skapar.

Vilka trender ser du inom fastighetsförvaltningen?
– Nya hyresformer, digitalisering och mer fokus på kundanpassade lösningar.

Vad tar du med dig för erfarenheter till Savills efter att ha arbetat både hos fastighetsägare och på förvaltningsbolag?
– Efter att ha arbetat på både ägarsidan och konsultsidan samt på hyresgästsidan tar jag med mig en förståelse för hur de olika sidorna tänker och hur man skapar långsiktiga affärsrelationer.

Text: Mats Cato
mats.cato@forvaltarforum.se

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega