Bostadsnära insamling

HSB Stockholm och Stockholms Stadsmission inleder ett gemensamt pilotprojekt för bostadsnära klädinsamling. Initiativet ska få boende att rensa ur garderoberna till förmån för både behövande och klimatet.

Med start fredagen den 3 november placerar Stockholms Stadsmission ut de första klädinsamlingsburarna i anslutning till olika fastigheter i södra Stockholm.

– Syftet är att tillsammans med Stockholms Stadsmission erbjuda en hållbar service till både bostadsrättsföreningar och hyresgäster. Men framför allt att göra det enkelt att bidra till arbetet för ett mänskligare samhälle och samtidigt vara klimatsmart, säger Anna Bengtsson, hållbarhetschef på HSB Stockholm.

Gröndal och Västertorp
Alla gåvor går till Stockholms Stadsmissions sociala verksamheter, försäljning i second hand-butiker eller till Remake textilproduktion. De som inledningsvis får möjlighet att lämna kläder, skor, väskor och hemtextilier är boende i HSB brf Flottiljen i Gröndal, samt boende i en av HSB Stockholms hyresfastigheter i Västertorp.

– Stockholms Stadsmission jobbar aktivt med att öka återbruket samt att ständigt utveckla vår insamlingsprocess. Därför ser vi detta som en fin möjlighet att kunna göra det enkelt för boende i HSB att bidra till stadens kretslopp, säger Adrienne Collin, insamlingsansvarig second hand.

Spännande initiativ
Insamlingen pågår under november och december. Om piloten faller väl ut är ambitionen att skala upp insatsen framöver, så att fler boende kan bidra.

– Det är ett spännande initiativ där vi som bostadsrättsförening kan bidra till att saker som kanske annars hamnar i grovsoporna nu kommer till användning, säger Irma Palm, ordförande i HSB brf Flottiljen.

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega