Boverket ger stöd till ÖBO:s gröna satsningar


ÖrebroBostäder AB (ÖBO) har ansökt och blivit beviljade stöd av Boverket för två satsningar på gröna åtgärder – i Vivalla och Varberga Centrum.

Boverkets tanke är att uppmuntra åtgärder som ökar stadsgrönskan och ekosystemtjänster och åtgärder som är riktade mot socioekonomiskt utsatta områden. Syftet är att utveckla dessa områden i en grön och hälsofrämjande riktning, samtidigt som det skapas trygga, trivsamma och inkluderande utemiljöer.

Ett grönt tillgängligt Vivalla
Den ena stödet som Boverket har beviljat är för stadsdelen Vivalla, där ÖBO långsiktigt arbetar med omdaning.

I Vivalla planeras det för att skapa ett helt nytt grönområde med gröna stråk, vindlande stenmjölsgångar, en trädgård med odlingslådor och pergola, sittplatser, grillytor och ny belysning. Till detta ska det byggas en dagvattenlösning som leder vatten till odlingslådorna.

Grönt stråk vid Varberga centrum
Den andra är förnyelsen av Varberga centrum som ska förvandlas till en modern och grön mötesplats för örebroarna.

I Varberga centrum ska det skapas ett grönt stråk som knyter ihop de mer stadsmässiga delarna av centrum med övriga grönområden och Varbergaskogen. Grönstråket ska utvecklas med varierad grönska och växtlighet, nya mötesplatser, cykellek, tydlig skyltning och ny belysning. Satsningen omfattar även konstnärlig utsmyckning.

redaktionen@forvaltarforum.se

Bakgrund till Öbos gröna satsningar

För att skapa ett långsiktigt hållbart samhälle är det viktigt att natur- och grönområden i städer och tätorter ökar och utvecklas. Tillgång till stadsgrönska, såsom parker och gröna ytor i närheten av bostaden behövs för människors välbefinnande.

Källa: Öbo

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega