KOMPETENS & UTBILDNING

Här hittar du allt om utbildning och utveckling

Välkommen till Förvaltarforum Kompetens, en ny avdelning för dig med allt om utbildning och utveckling. Här har vi som ambition att samla information om alla utbildningar som du som jobbar med förvaltning kan ha nytta av.

Utbildningsbehovet och kompetensbristen i fastighetsbranschen är i dag rekordstort.

Det handlar dels om att det rent faktiskt råder brist på förvaltare, tekniska förvaltare samt drift- och fastighetstekniker hos många företag. Här gäller det att locka in personer från andra branscher och nyanlända svenskar och utbilda dem.

Ställs allt högre krav
Men det finns även ett uttalat utbildningsbehov hos oss som redan är inne i fastighetssvängen. Dels beroende på att det händer nya saker och ställs allt högre krav på oss som medarbetare från såväl hyresgäster som arbetsgivare och ny teknik.

Men den stora bristen på tillräckligt med yrkesfolk i branschen gör också att många av oss avancerar extra snabbt i karriären och då kanske inte alltid har så torrt på fötterna som vi skulle vilja ha. Det höga arbetstempot gör också att vi sällan anser oss att ha tid att gå på kurs.

Underlätta och överbrygga
Det är för att underlätta för dig att hitta och välja utbildningar och för att överbrygga dagens kompetensglapp som vi nu startar Förvaltarforum Kompetens. Ambitionen är att vi på sikt här ska kunna presentera alla utbildningar som är av intresse för dig.

Vi har redan med oss flera av utbildningsbranschens främsta organisationer. På dessa sidor hittar du det mesta från enstaka dagskurser till diplomutbildningar som pågår över en eller flera terminer.

Hör av dig med synpunkter
Vi tror och hoppas förstås att denna avdelning ska bli lika uppskattad som Förvaltarforum redan är.

Jag hoppas därför att du hör av dig och berättar hur vi kan göra denna avdelning ännu mer intressant och matnyttig för dig.

Än en gång, jättevälkommen till Förvaltarforum Kompetens.

Hans Hellberg
Chefredaktör
Förvaltarforum
hans.hellberg@forvaltarforum.se

 

Tillbaka till Förvaltarforum Kompetens startsida

Läs fler artiklar på Förvaltarforum Kompetens
Dela artikeln: LinkedIn

För dig som arbetar med förvaltning och utveckling av alla typer av fastigheter.

Prenumerera på
vårt kostnadsfria nyhetsbrev


Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega