Ny befattning ska motverka segregation

helene_blennermark_zendergani_ffif

I september tillträdde Poseidons integrationsansvariga Heléne Blennermark Zendegani. Positionen är helt ny och ett resultat av ett prioriterat mål från moderbolaget Framtiden: att intensifiera arbetet för att skapa välfärd i flera av Göteborgs bostadsområden. Delvis genom att tillskapa möjligheten till fler jobb för nyanlända.

Heléne Blennermark Zendegani har jobbat på Polisen, Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan. Nu ska hon hitta innovativa metoder för att motverka segregation med hemmet som utgångspunkt. – Det är därifrån jag tror vi kan göra mest nytta!

– Man kan fråga sig varför vi som bostadsföretag ska engagera oss i sociala frågor. Men om inte vi ser möjligheterna att få områden att växa tryggt och starkt, vem ska då göra det? Det är ju hos oss var tionde göteborgare bor, vi har direktkontakt med dem, säger Heléne Blennermark Zendegani.

Hon har en masterutbildning inom mänskliga rättigheter och gedigen praktisk erfarenhet av att se, bemöta och skapa möjligheter för människor från olika myndighetsperspektiv. Förutom att tillvarata talang hos nyanlända ska hon jobba för ökad kunskap och förståelse om frågor kring integration och inkludering, inom Poseidon och bland hyresgästerna.

Dela artikeln: LinkedIn

För dig som arbetar med förvaltning och utveckling av alla typer av fastigheter.

Prenumerera på
vårt kostnadsfria nyhetsbrev


Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega