Vasakronan hyr ut till 2 500 kvm till H&M på Hamngatan i Stockholm

Vasakronan har tecknat avtal med H&M som hyr totalt 2 500 kvadratmeter fördelat på tre plan och därmed återetablerar sig i hörnet Hamngatan/Regeringsgatan.

I bästa läge, mitt på Hamngatan i centrala Stockholm, totalrenoverar Vasakronan fastigheten Hästskopalatset. Byggnaden uppfördes på 30-talet och fick sitt namn efter restaurang Hästskobaren som fanns i huset dåförtiden.

Fastigheten omfattar totalt 9 000 kvadratmeter uthyrningsbar area fördelat på 5 800 kvadratmeter kontor och 3 200 kvadratmeter butik. Kontorsytorna är sedan tidigare fullt uthyrda och nu är det klart att H&M återetablerar en butik om totalt 2 500 kvadratmeter fördelat på tre plan.

– Just hörnet Hamngatan/Regeringsgatan är det många som förknippar med H&M. Därför känns det extra roligt att man nu återigen väljer att etablera sig på platsen, säger Anna Nordin, chef Stockholm.

Hästskopalatset har ett högt kulturhistoriskt bevarandevärde och därför bevaras arkitekturen och fasaden återskapas från den tid då huset byggdes.

Kontorsytorna utökas och på översta planet renoveras den befintliga takterrassen som också tillförs grönska. Även butiksytorna omvandlas. Bland annat öppnas entresolen upp för att synliggöra den kupol som finns på fastighetens innergård. Även tekniken uppgraderas och huset kopplas till en akvifer för högre energieffektivitet. Fastigheten certifieras enligt LEED med målet att nå högst nivå, Platina.

– I nära tio års tid har Vasakronan gjort stora investeringar i Sergelstan med målet att göra området till en attraktiv plats för alla. Först genom omdaningen av Sergelhusen och sedan Sergelgatan. Renoveringen av Hästskopalatset är ytterligare ett bidrag till utvecklingen av Stockholm city, säger Anna Nordin.

H&M tillträder 2025 när projektet har färdigställts.

Med förhyrningarna når Hästskopalatset en uthyrningsgrad om nära 90 procent.

Källa: Vasakronan

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega