Skövdebostäder vill få plats för plast i debatten

Svenskarna är generellt väldigt bra på att källsortera, men trots det är det alldeles för många plastförpackningar som kastas direkt i hushållssoporna istället för att återvinnas. Det här vill Skövde Energi och Skövdebostäder hjälpa till att förändra och därför lanserar de kampanjen Plats för plast.

– Ju fler plastförpackningar som hamnar i återvinningen och kan användas till ny plast, desto bättre för planeten. Vi tycker det ska vara lätt att göra rätt, därför har samtliga hyresgäster hos Skövdebostäder tillgång till källsortering i sitt närområde – och plast är en av fraktionerna, säger Lina Eklund Svensson, marknadschef på Skövdebostäder.

Information om hur Skövdeborna kan påverka framtiden genom att göra aktiva val och sortera rätt, finns på Skövde Energis och Skövdebostäders webbplatser och sociala kanaler. Här finns en sorteringsguide och en video som ringar in problematiken med plast i hushållsavfallet. Plast framställs av fossila råvaror som olja och naturgas.

– Vi behöver alla hjälpas åt i klimatomställningen. Ofta pratas det om bil, flyg och fossila bränslen men vi vill lyfta ett annat område – plasten i avfallet. Vi vet att mer än hälften av alla plastförpackningar i Sverige sorteras fel och bränns upp i onödan istället för att återvinnas till ny plast. Här kan alla göra en insats, säger Åsa Holmqvist Ekman, kommunikationschef på Skövde Energi.

Källa: Skövdebostäder

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Bild, minst 540 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB

Inköpsportal - tipsa en kollega