Parakey utvecklar digitalt lås med Wallenstam, Stena Fastigheter, Klövern och Fabege

Daniel Svartling, IT- och innovationschef på Wallenstam och Jonas Arvidsson, vd och medgrundare av Parakey.

PropTech-bolaget Parakey har tillsammans med några av Sveriges största fastighetsbolag identifierat behovet av ett professionellt digitalt lås som kan användas i både kommersiella fastigheter och flerbostadshus.

Under våren har en styrgrupp bildats i syfte att gemensamt utveckla och ta fram nästa generation professionella digitala lås, för att bättre möta efterfrågan på säkra, flexibla och skalbara digitala lås från kunder i fastighetsmarknadens alla segment.

– Det finns idag många smarta lås på marknaden, men inget som motsvarar ett professionellt digitalt lås gällande säkerhet, skalbarhet samt behovet av digitaliserade accesser. Det är unikt och mycket värdefullt för oss på Parakey att tillsammans med några utvalda ledande aktörer inom fastighetsbranschen genomföra detta stora produktutvecklingsprojekt, säger Jonas Arvidsson, vd på Parakey.

Parakey och dormakaba, en av världens största leverantörer av säkerhetsprodukter, har inlett samarbete för framtagning av en helt ny typ av digitalt lås vid namn Parakey PDL (Professional Digital Lock). En styrgrupp, bestående av representanter från Fabege, Klövern, Stena Fastigheter och Wallenstam, är tillsatt för att agera kravställare, bidra med inspel utifrån digitala strategier samt säkerställa framtagandet av ett säkert, kostnadseffektivt och skalbart digitalt lås för professionellt bruk.

– Professionella, digitala lås är något vi på Wallenstam tror mycket på. Vi är väldigt glada att få vara med på den här resan, som vi ser som ett viktigt och prioriterat område i vår verksamhet, säger Daniel Svartling, IT- och innovationschef på Wallenstam och fastighetsbolagets representant i styrgruppen.

Källa: Parakey

 

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega