Kompetens / Nytt om utbildning & kompetens
Partnertext från BFAB

Diplom – ett starkt kort att ha

Brita Winsa och Fredrik Milton, två nöjda deltagare på BFAB:s utbildning Diplomerad fastighetsförvaltare.

BFAB har under våren genomfört den 58:e omgången av det uppskattade programmet Diplomerad fastighetsförvaltare. Många är de solskenshistorier och karriärmöjligheter som vi kunnat följa genom åren. Allt sedan starten har kvalitet stått i fokus och även denna gång visar utvärderingarna på skyhöga betyg.

Vad är det som skapar det fortsatta framgångståget – och vad spelar egentligen diplomet för roll?

Vi stämmer träff med Brita Winsa, byggansvarig på Bosön och Fredrik Milton, fastighetsförvaltare på Lundbergs – två deltagare som diplomerats nu i vår. Vi ställer den klassiska frågan vid målgång – hur känns det?

Brita Winsa kommer från konsultsidan inom bygg- och projektledning. Sedan två år arbetar hon på Bosön, Riksidrottsförbundets Idrottsinstitut som byggansvarig på beställarsidan.

Fredrik Milton fick förra året en ny roll som fastighetsförvaltare på Lundbergs där han arbetat som fastighetsskötare sedan 1999.

Rekommendationer från andra
Brita berättar att hon är en del av driftgruppen och hade ett behov av att lära mer om fastigheter och fastighetsförvaltning för att få en större förståelse och en helhetsbild.

Britas kollega och driftledare var i slutfasen av förra utbildningsomgången när Brita började på Bosön och rekommenderade henne att också gå.

Även Fredrik sökte en utbildning som kunde ge honom kunskaperna han saknade och hade hört av kollegor som tidigare gått utbildningen att den var bra.

Fredrik fick snabbt gehör från chefen när han framförde sitt önskemål om utbildning som ett led i hans utveckling från fastighetsskötare till fastighetsförvaltare.

Helheten bäst – och nätverket!
Både är eniga om att det bästa med utbildningen har varit helheten och sammansättningen. Programmet ger en bred kunskapsnivå där man inte djupdyker – men man får med sig bredden man behöver inom förvaltning. Både Brita och Fredrik lyfter sedan nätverket och erfarenhetsutbytet alla kursdeltagare emellan.

– En grupp som jag garanterat kommer att ha kontakt med i framtiden, säger Fredrik och får medhåll av Brita.

När det gäller utbildningsblocken var Britas favoriter ekonomiavsnittet och hyresjuridiken. I vardagen har hon kunnat applicera sina nya ekonomiska kunskaper direkt.

Fredrik håller med – framförallt juridiken var jättebra och kunskaper som behövs i vardagen. Att veta var och vad man ska söka efter och hitta lösningar till olika problem man ställs inför – det ger trygghet.

– Om ens chefer är så kloka att de låter sina anställda gå utbildningen så får de väldigt mycket tillbaka, säger Brita. Ett mervärde i form av kunskap på så många olika nivåer.

Tuff tenta – men uppskattat diplom
Diplomet är ett bevis på att man klarat av utbildningen och som man kan bära med sig var än man jobbar i framtiden, säger Brita. Fredrik uttrycker att diplomet är viktigt för framtiden och ett starkt kort att ha.

Båda menar att på jobbet är nog inte själva diplomet lika viktigt – där är det kunskaperna som man visar i vardagen som väger tyngst. Även om tentamen var tuff att ta sig igenom tycker båda att det är positivt att man måste tentera.

Så till den klassiska frågan – hur känns det?
– Jag är så stolt att jag klarade det, säger Brita. Jag känner att jag lärt mig väldigt mycket och att jag kommer ha nytta av kunskaperna i framtiden. Det har också gett mig ett nätverk som jag tror kommer leva vidare trots att utbildning är över. Jag skulle verkligen rekommendera alla att gå. Det har varit mitt vattenhål varje månad och jag kommer att sakna det!

Även Fredrik tycker att det känns fantastiskt men tillägger samtidigt att det känns lite tomt och sorgligt att utbildningen är över.

– Det har varit en jätterolig tid, säger han.

Vill du också få en helhetsbild av fastighetsförvaltning och knyta kontakter för livet? Vill du veta mer om programmet och kanske säkerställa din plats för programstarten i oktober 2019 eller april 2020? Läs mer här

Tveka inte att höra av dig till Lillemor Runesson, programansvarig på BFAB
lillemor.runesson@bfab.se
0736 – 00 92 03

Läs fler artiklar på Förvaltarforum Kompetens
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Bild, minst 540 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB

Inköpsportal - tipsa en kollega