130 meter lång graffitivägg

 Bild: Norconsult

Saturnusgatans parkeringshus ska renoveras och i samband med det skapar Familjebostäder i Göteborg en 650 kvadratmeter stor laglig graffitivägg, vilket ligger väl i linje med det nya kulturhuset som snart byggs i närheten.

– Vid en öppen vägg kan många mötas och uttrycka sig och sin konst. Vi vill skapa en kontaktyta där erfarna graffitimålare kan blandas med traditionella konstnärer och nybörjare. Unga och gamla, Bergsjöbor och andra, kan mötas och dela konstform, säger Josephina Wilson, projektutvecklare på Familjebostäder.

Lördag 16 september bjuder vi in till ”graffjam” på plats vid Saturnusgatan där alla som vill får prova på att graffitimåla på väggen. Den som inte vill måla själv kan titta på erfarna konstnärer när de målar.

– Gatukonst kan vara så mycket. Vi vill inspirera och möjliggöra utan att styra. I samband med att vi rustar upp ett undermåligt parkeringshus skapar vi en plats för kreativitet. Många som kanske vanligtvis inte besöker museer får här en möjlighet att ta del av och inspireras av konstnärliga uttryck. Och inte minst skapa egna, kommenterar Josephina Wilson.

Evenemanget genomförs av Familjebostäder tillsammans med Urban konst under Tellusfestivalen 16 september kl 12-17.

Dela artikeln: LinkedIn

För dig som arbetar med förvaltning och utveckling av alla typer av fastigheter.

Prenumerera på
vårt kostnadsfria nyhetsbrev


Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega