Toaletterna vi helst undviker

Var femte person bryr sig inte om hur de lämnar toaletten efter sig. Speciellt inte när det kommer till offentliga toaletter. Samtidigt oroar sig sex av tio över bakterier på kranar, handtag och spolknappar. Det visar en undersökning från badrumsföretaget Geberit.

1 000 personer deltog i undersökningen. Inte helt otippat skulle 94 procent önska att hygienen var bättre på de offentliga toaletterna. 56 procent tycker att toaletterna på gym och i sporthallar kan kännas ofräscha tätt följt av skolor, biografer, teatrar och den egna arbetsplatsen (45 %). Värst tycker vi det är på köpcentrum (77%) och på restauranger och caféer (76 %).

Många väljer att hålla sig hellre än att gå på en offentlig toalett. Andra använder olika knep för att slippa komma i kontakt med toaletten. Nästan hälften lägger papper på ringen och var femte torkar av den innan de sätter sig. Var tredje väljer att stå – oavsett om man är kille eller tjej. 62 procent oroar sig över att det sprids bakterier på kranar, handtag och spolknappar.

 

 

Dela artikeln: LinkedIn

För dig som arbetar med förvaltning och utveckling av alla typer av fastigheter.

Prenumerera på
vårt kostnadsfria nyhetsbrev


Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega