Alfa Laval anlitar Pythagoras för fastighetsförvaltning och digitalisering

Alfa Laval Sverige har ingått avtal med Pythagoras för att implementera ett fastighetssystem som ska hantera digitala tvillingar och teknisk förvaltning av sina utvecklings- och produktionsanläggningar. Denna satsning syftar till att samla all fastighetsdata i ett enhetligt system, vilket ska ge en bättre översikt och kontroll över samtliga anläggningar.

Behovet av ett nytt system blev tydligt i samband med flytten av forskningscentret i Tumba och byggandet av en modern anläggning i Flemingsberg utanför Stockholm. Samtidigt expanderar Alfa Laval i Lund, där nya byggnader på över 35 000 kvadratmeter uppförs den närmaste tiden. För att säkerställa en effektiv förvaltning av de nya byggnaderna testade Alfa Laval Pythagoras fastighetssystem i ett pilotprojekt tidigt i processen.

”Pythagoras är ett naturligt steg i vår digitaliseringsresa, där vi ställs inför ökande krav på intern transparens samt nya regler inom hållbarhet, byggnation och brandsäkerhet,” säger Roberto Giolitti, Head of Security Sweden & Site Facility Manager Lund.

Implementeringen av fastighetssystemet kommer att inledas med nybygget i Flemingsberg samt parallellt i Lund och kommer därefter att rullas ut inom hela den svenska organisationen.

Källa: Pythagoras

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega