Cathrine Holgersson ny vd för Sveriges Allmännytta

Foto: Annicka Istemo

Cathrine Holgersson, vd för det allmännyttiga bostadsföretaget AB Gavlegårdarna, blir ny vd på Sveriges Allmännytta.

– Vårt mål har varit att hitta en vd med djup erfarenhet från bostadssektorn och en stark förståelse för allmännyttans unika uppdrag. Därför är vi väldigt glada att Cathrine Holgersson har tackat ja till att leda Sveriges Allmännytta. Hennes gedigna arbete och tydliga resultat är mycket imponerande, säger styrelsen för Sveriges Allmännytta i en gemensam kommentar.

–Sveriges Allmännytta står inför flera möjligheter och utmaningar i en föränderlig bransch och jag är övertygad om att vi med vår kompetens kan ta oss an dessa på ett framgångsrikt sätt. Jag ser fram emot att bygga vidare på organisationens starka grund och föra utvecklingen framåt, säger Cathrine Holgersson och fortsätter:

– Genom att vara lyhörda för utmaningar och blicka framåt, spelar Sveriges Allmännytta en avgörande roll i att undanröja hinder och skapa bättre förutsättningar för sina medlemmar. Det känns därför särskilt spännande att ta över som vd just nu och få möjlighet att påverka de viktiga frågor som kommer att forma allmännyttans framtid de kommande åren.

Cathrine Holgersson är idag vd för det allmännyttiga bostadsföretaget AB Gavlegårdarna. Tillträdesdatum är i dagsläget inte klart. Sveriges Allmännyttas nuvarande vd Anders Nordstrand, som går i pension efter åtta år på posten, fortsätter fram tills Cathrine Holgersson är på plats.

– Anders Nordstrand har lett och utvecklat Sveriges Allmännytta på ett mycket framgångsrikt sätt, han lämnar över en professionell organisation med många viktiga uppdrag framöver och Cathrine Holgersson är rätt person att ta den vidare, avslutar styrelsen.

Källa Sveriges Allmännytta

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega