Envac väljer Sickla för sitt nya kontor

Atrium Ljungberg har tecknat hyresavtal omfattande cirka 600 kvadratmeter med Envac Sweden AB, som flyttar sitt svenska huvudkontor från Hammarby sjöstad till Sickla. Den expansiva stadsdelen lockar nu fler och fler bolag som har det gemensamt att de ligger i framkant inom innovation och hållbar stadsutveckling.

Envac är ett innovativt företag inom den globala industrin för automatiserad insamling av avfall, och står bland annat bakom uppfinningen av sopsugen. Bolaget driver utvecklingen av framtidens återvinning och resurssmart avfallshantering, med visionen att skapa smartare städer, förbättra livskvalitén idag och lämna en grönare planet för kommande generationer.

– Vi ser verkligen fram emot att flytta till Sickla. Läget är strategiskt helt rätt för oss. Det är lätt att ta sig hit och här finns också ett brett utbud av restauranger och service samtidigt som det är nära till grönområden och träningsmöjligheter, vilket uppskattas av våra medarbetare. Vi har haft ett väldigt bra samarbete med Atrium Ljungberg och ser ett stort värde i att ha en hyresvärd som själva också förvaltar sina fastigheter, säger Lotta Walldoff, koordinator på Envac Sweden AB.

– Det är fantastiskt kul att Envac väljer att flytta hit. Sickla står ju inför en spännande utvecklingsfas med stort fokus på just hållbar stadsutveckling. Därför känns det extra kul att ett bolag som Envac, med tydlig vision om att skapa smartare städer, väljer att etablera sig just här. Det skapar möjligheter för synergier och ytterligare innovationskraft, säger Mikael Gillerlöv, fastighetschefpå Atrium Ljungberg i Sickla.

Atrium Ljungberg har i 20 års tid utvecklat Sickla från ett industriområde till en levande stadsdel med en blandning av arbetsplatser, bostäder, skolor, handel, kultur och hälsa. Redan idag finns cirka 400 företag etablerade i Sickla och 8 000 arbetande. Nu tas nästa steg i områdets utveckling – Stockholm Wood City som blir världens största stadsutvecklingsprojekt i trä. Med 250 000 kvadratmeter, 25 kvarter och 30 byggnader blir Stockholm Wood City hem för ytterligare 7 000 kontorsarbetsplatser och 2 000 bostäder, lagom till att nya tunnelbanan till Sickla planeras vara färdigbyggd.

Hyresavtalet med Envac är ett så kallat grönt hyresavtal – en överenskommelse mellan hyresvärd och hyresgäst om gemensamma åtgärder för att behålla eller förbättra lokalens miljömässiga prestanda.

Källa: AtriumLjungberg

Dela artikeln: LinkedIn

För dig som arbetar med förvaltning och utveckling av alla typer av fastigheter.

Prenumerera på
vårt kostnadsfria nyhetsbrev


Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega