Gårdsten sparar vatten

Fram till midsommar ska Gårdstensbostäder se hur mycket man, tillsammans med sina hyresgäster, kan minska vattenförbrukningen. Fastighetsbolaget har just startat en vattensparkampanj i Gårdsten.

Varje person förbrukar i snitt 140 liter dricksvatten om dagen. Hela året om. Vatten är vår viktigaste naturresurs och vårt viktigaste livsmedel som vi behöver vara försiktiga med. Uppvärmning, rening och distribution av vatten förbrukar energi vilket både påverkar miljön och kostar pengar skriver Gårdstensbostäder i ett pressmeddelande.

– Vi vill hellre att de pengarna går till våra lägenheter och till våra hyresgäster. Därför ska vi tillsammans se hur mycket vi kan minska vattenförbrukningen i Gårdsten, säger Anki Caspersson som är informations- och marknadsansvarig på Gårdstensbostäder.

– Vi kommer att köra kampanjen fram till midsommar. Sedan har vi sommaruppehåll och så tänker vi köra igång under september-november igen, säger Anki Caspersson.

Bästa tipsen
Hyresgästerna har fått en rad vattenspartips från bostadsbolaget.

  • Duscha snabbare
  • Duscha i stället för att bada
  • Stäng av vattnet vid schamponering
  • Diska aldrig under rinnande vatten
  • Tvätta vid lägre temperatur och kör bara fulla maskiner.
  • Ha en kanna vatten i kylen! Då har du alltid iskallt vatten när du är törstig. Och ännu bättre – då behöver du inte spola fram kallt vatten i kranen. Det slösar många liter i onödan.

Källa: Gårdstensbostäder

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega