Satsa på jobb till unga i sommar

Sommarjobbare är en stor tillgång för fastighetsbranschen och behovet av sysselsättning för unga är efter ett år med pandemin större än någonsin. Därför går Fastighetsägarna Stockholm och Fastigo nu samman i ett upprop till branschen: Lägg i en extra växel för att ge ungdomar chansen till ett första viktigt steg ut i arbetslivet!

I december 2020 höll arbetsgivarorganisationen Fastigo tillsammans med Fastighetsägarna Stockholm ett rundabordssamtal med vd:ar från några av de största fastighetsbolagen. Samtalet med rubriken ”Framtidens fastighetsförvaltning” handlade om hur vi säkrar kompetensen och lockar nya talanger till branschen framöver.

Många av slutsatserna handlade om att få in ungdomar och studenter på ett tidigt stadium och väcka intresse för fastighetsförvaltning och fastighetsägande i stort.

– Vi behöver ta ett samlat grepp om de här frågorna och stötta branschen i arbetet med att stärka bilden av en spännande och attraktiv arbetsgivare. Och för att det ska vara möjligt behöver vi börja tidigt, redan med sommarjobb och praktikplatser, säger Anni Carpelan, chef hållbar utveckling på Fastighetsägarna Stockholm.

Mona Finnström, vd på Fastigo, tycker att de som arbetsgivarorganisation har ett samhällsansvar i att engagera sig i ungdomars välmående och sysselsättning i pandemin.

– Vi är en lite anonym bransch, därför behövs en bra introduktion om vi ska få in ny kompetens. Jag uppmanar alla fastighetsägare att satsa lite extra på sin utemiljö i år med hjälp av sommarjobbare, varför inte ha en intern tävling på företaget om vem som fixar den snyggaste innergården? Förutom att ge ungdomarna jobb kan de ju dessutom få mer nöjda hyresgäster, det får man inte glömma bort.

Bli den första att kommentera "Satsa på jobb till unga i sommar"

Kommentera

Du måste vara inloggad för att kommentera. Klicka här för att logga in
Inköpsportal - tipsa oss
Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Bild, minst 540 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Inköpsportal - tipsa en kollega