Hur påverkas logistikmarknaden?

Colliers släpper för tredje året i rad en rapport som ger en överblick av logistikfastighetsmarknaden i Sverige. I rapporten presenteras hyresnivåer, avkastningsnivåer och prognoser för de mest attraktiva logistiklägena i Sverige.

Colliers ger också sin syn på marknadens framtida utveckling där de bland annat ser att hyresnivåer på majoriteten av logistiklägena i landet ser ut att stabiliseras och prognoserna tyder på en neutral hyresutveckling.

Årets rapport heter ”The Silk Road” och syftar på den Nya Sidenvägen, den enorma infrastruktursatsning som Kina initierat och som nu har nått långt in i Europa.

I rapporten analyseras hur den Nya Sidenvägen kan komma att påverka Sverige och den svenska logistikfastighetsmarknaden.

Så här säger Anders Johansson, Associate Director och en av rapportförfattarna:

– Logistik är fortsatt väldigt hett. De flesta kommuner arbetar aktivt med att ta fram mark för fler logistiketableringar, då intresset varit rekordstort de senaste åren för att uppföra nya logistikbyggnader. Trenden att uppföra logistikbyggnader på spekulation ser också ut att fortsätta och blir allt vanligare.

Övriga författare är Erik Wallin, Joachim Svedberg och Manfred Meyer.

Ladda ned och läs rapporten The Silk road här

Bli den första att kommentera "Hur påverkas logistikmarknaden?"

Kommentera

Du måste vara inloggad för att kommentera. Klicka här för att logga in
Inköpsportal - tipsa oss
Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Bild, minst 540 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Inköpsportal - tipsa en kollega