16-åringar välkomnas i bostadskö

SigtunaHem vill göra det lättare för ungdomar att ta sig in på bostadsmarknaden. Därför har bolaget sänkt åldersgränsen för att stå i bostadskön från 18 till 16 år.

Sigtuna kommuns bostadsbolag har också infört en ny ungdomsbonus som särskilt riktar sig till unga som redan är bosatta i kommunen. Bonusen motsvarar sex års kötid och tillfaller ungdomar som är folkbokförda i Sigtuna kommun.

Göran Langer, vd på SigtunaHem.

– Sigtuna är en tillväxtkommun. Vi har en hög andel barn och ungdomar som bor här, och vi har en låg genomsnittlig ålder hos kommuninvånarna. Det gäller såväl jämfört med riket i stort som jämfört med andra kommuner i Stockholms län, säger Göran Langer, vd på SigtunaHem.

Många nyregistrerade
Sedan SigtunaHem genomförde förändringen har 220 ungdomar mellan 16 och 18 år registrerat sig, 45 ungdomar har också ansökt om bonusen som gäller för unga bosatta i Sigtuna kommun.

Vi är glada att så många har nåtts av nyheten att vi gjort förändringarna, och att kunna bidra till att göra det lättare för ungdomar att ta sig in på bostadsmarknaden.

– Att göra det lättare för unga vuxna att hitta en väg in på bostadsmarknaden är också ett sätt för oss att bidra till en positiv utveckling, så att Sigtuna kommun kan fortsätta att växa, säger Göran Langer.

Källa: Sigtunahem

Snabbfakta om Sigtunahem
Det kommunala bolaget äger och förvaltar 4 700 lägenheter med hyresrätt i Sigtuna kommun. SigtunaHem har cirka 60 medarbetare och är certifierat för miljö- och kvalitetsledning enligt ISO 14001 och ISO 9001.

 

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega