Antivåldskampanj på dörrar

samarbete med Svenska Bostäder lanserar kvinnojouren Alla Kvinnors Hus initiativet ”No More Excuses” för att belysa partnervåld i hemmet.

Målsättningen är att sätta upp klistermärken med texten ”no more excuses” som också har telefonnummer och webbadress till kvinnojouren på 10 000 dörrar i Stockholm.

Genom initiativet vill Alla Kvinnors Hus exponera och eliminera de ursäkter som ofta omgärdar brottet, för vilka dörren fungerar som den kanske mest kända ursäkten.

Svenska Bostäder sätter i samband med kampanjen upp 300 klistermärken på bolagets ytterdörrar över hela Stockholm.

Inga bra ursäkter
Enligt Brottsförebyggande rådet (BRÅ) sker årligen över 69 600 fall av partnervåld i Sverige, men endast 17 400 fall anmäls.

– Med No More Excuses vill vi säga att ingen ursäkt är bra nog, oavsett vilken roll du har i sammanhanget. Vi har alla en skyldighet att agera och vi vill informera om att du kan göra något. Vi står redo med kunskapen som krävs för att hjälpa till, säger Ann Isaksson, Verksamhetschef på Alla Kvinnors Hus.

Initiativet lanserades på Internationella Kvinnodagen den 8 mars och består utöver klistermärkena av en informationshubb på sociala medier via kontot @nomoreexcusesofficial samt en avslutande annonskampanj i tunnelbanan.

Information ska hjälpa
Under hashtaggen #NoMoreExcuses kan du engagera dig med egna ord. På www.allakvinnorshus.org går det att läsa mer om initiativet och få livsviktig information kring hur du som utsatt får hjälp eller hur du som närstående kan hjälpa till!

– Vi har sett ett tydligt glapp i informationskedjan, både gällande hur man skaffar hjälp och hur man hjälper till. Med det här initiativet hoppas vi få slut på ursäkterna, nå fram till fler och på så sätt förhindra det grova brott som partnervåld är. Det kan vara skillnaden mellan liv och död för över ett dussin kvinnor i år, säger Ann Isaksson.

Kontakt

Ann Isaksson
Verksamhetschef på Alla Kvinnors Hus
08-644 09 23
ann@allakvinnorshus.org

 

 

Dela artikeln: LinkedIn

För dig som arbetar med förvaltning och utveckling av alla typer av fastigheter.

Prenumerera på
vårt kostnadsfria nyhetsbrev


Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega