Nytt konsortium ska utveckla kringtjänster

Första styrelsen, från vänster: Marie Mannholt, Oscar Frånlund, Per Svensson, Sima Ghaemi, Lena Koerth

Flera av de största fastighetsbolagen har tillsammans bildat det nya bolaget Svenska Fastighetsbranschens Investeringsaktiebolag för att utveckla fastighetsbranschen. Konsortiet som går under kategorin ”Branch funding-bolag” ska bidra till utvecklingen genom att tillföra nytänk och smarta lösningar för branschspecifika kringtjänster.

Initiativtagare är Croisette Real Estate Partner som upplevt frustration över hur kringtjänster i branschen inte utvecklas likt dess motsvarigheter i övriga branscher.

– Det behövs ordentliga krafttag i stora delar av vår bransch och vi som ungt konsultbolag kände direkt att det fanns ett behov av ett större, gemensamt driv från oss och övriga bolag i branschen. När vi lyfte upp några exempel till samarbetspartners i branschen var det uppenbart att det fanns ett flertal som upplevde detsamma, säger Per Svensson, vd på Croisette Real Estate Partner.

SF Invest har för avsikt att starta, köpa eller driva bolag för kringtjänster i fastighetsbranschen, där det i dag finns bristfällig konkurrens, felaktig prissättning eller ett stort behov av utveckling.

– Genom att agera med stora delar av branschen som ägare kommer pressen på befintliga aktörer öka markant och branschen kommer utvecklas i positiv riktning.

Intresset för att investera i konsortiet har varit stort och dialoger förs med ytterligare ett par tongivande aktörer med målsättning att vara klart innan årsskiftet. Redan klara som partners är Wihlborgs, Wallenstam, Svenska Hus, Novi Real Estate, Midroc, Kungsleden, Klövern, Croisette, Corem, Balder

– Novi står för nytänkande och utvecklar smarta lösningar som ger en bättre affär för våra kunder. För oss är det därför strategiskt viktigt att vara med i denna satsning, säger Marie Bucht, vd för Novi Real Estate

SF Invest har påbörjat utvecklingen av första bolaget och den första kringtjänsten, som väntas lanseras i början av 2018.

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega