SOS Alarm och Tryva ingår partnerskap för att höja brandsäkerheten i flerbostadshus

SOS Alarm inleder samarbete med Tryva, en aktör inom uppkopplat och trådlöst brandskydd, för att höja brandsäkerheten i flerbostadshus. Det gemensamma målet är att möjliggöra snabbare insats vid brand.

Dödsbränder sker framförallt i bostäder. Nästan 60% av alla bränder räddningstjänsten åker ut till i Sverige är till flerbostadshus. Med trådlösa, uppkopplade brandvarnare från Tryva anslutna till SOS Alarm kan hjälpinsats larmas ut vid konstaterad brand. Via Tryvas lösning får operatörerna vid SOS Alarm realtidsinformation med exakt platsinformation, samt detaljerad data om exempelvis rökutveckling och värmestegring – vilket möjliggör snabbare och mer korrekt insats.

– Tack vare partnerskapet med Tryva kan vi tillsammans öka tryggheten i flerbostadshus. SOS Alarm vill tillsammans med våra partners driva den tekniska utvecklingen framåt, och med Tryvas innovativa lösningar kan vi skapa nya förutsättningar för ett tryggare samhälle, säger Maria Söderqvist, Partneransvarig på SOS Alarm.

– Vi är otroligt glada över samarbetet med SOS Alarm. Vi jobbar hårt varje dag för att höja nivån på brandskydd i Sverige, och att vi nu kan erbjuda våra kunder att skicka larm direkt till SOS Alarm känns fantastiskt, säger Moa Göransdotter, VD på Tryva.

Smart styrning av larm och data i fastigheter
Med Tryva säkerställs fungerande brandvarnare i lägenheter, allmänna utrymmen, kontor, lager och kommersiella lokaler, skriver Tryva i ett pressmeddelande. Fastighetsägaren notifieras om en brandvarnare har blivit nedplockad, smutsig eller behöver batteribyte.

Systemet erbjuder även vattenlarm och andra sensorer och styr larm och data till rätt mottagare, beroende på vad som inträffat, och när det inträffat vilket möjliggör snabb upptäckt av brand och vattenläckor. Med appen Tryva ges boende möjlighet att ta emot larm om en brandvarnare i huset aktiveras.

Brandvarnarnas temperaturdata kan även användas för att styra fastighetens värme och energiförbrukning. Systemet skapar en hållbar och effektiv fastighetsförvaltning samtidigt som det räddar liv, enligt pressmeddelandet.

Källa: Tryva

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega