Momentum och Aareon vill bli Nordens ledande SaaS-bolag för fastighetsägare

I juni meddelade tyska Aareon AG att man förvärvar den svenska fastighetssystemleverantören Momentum Software. Partnerskapet innebär att Momentum fortsätter sin framgångsrika SaaS-strategi under Aareons paraply men bibehåller Momentumsorganisation, varumärke och produkter. På sikt kommer Momentum även att ta ledningen över Aareon Nordic.

– Vi är glada över att gå ihop med en ledande europeisk aktör som Aareon. Det kommer att möjliggöra för oss att fortsätta att investera i våra best-in-class plattformar och driva på digitaliseringen av den nordiska fastighetsbranschen ännu snabbare, säger Momentums vd Richard Durlow.

Aareon har varit imponerade av Momentum under lång tid och ser den potential som finns i ett sammangående. Harry Thomsen, vd på Aareon AG, säger:

– Förvärvet av Momentum är en milstolpe på Aareons internationella tillväxtresa. Momentums SaaS-plattform är det bästa fastighetssystemet på den nordiska marknaden och tillsammans kommer vi att utgöra en stark partner till fastighetsmarknaden i Sverige, Norge och Finland.

– Vi är glada och stolta att Aareon uppmärksammat de framgångar Momentum haft på den svenska marknaden under de senaste åren. Att de väljer att förvärva Momentum är för mig ett kvitto på att vi har marknadens bästa produkter, medarbetare och kunder, kommenterar Momentums vd Richard Durlow.

Källa: Momentum

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega