Stora uthyrningar i Life City i Hagastaden

Atrium Ljungberg har tecknat hyresavtal med tre nya verksamheter i nybyggda Life City. Högst upp i huset flyttar det växande techbolaget Polarium in med sitt huvudkontor på en yta om drygt 4 200 kvadratmeter. Det vårdspecialiserade Sirona Health Solutions flyttar in på dryga 500 kvadratmeter och i bottenplan öppnar calisthenics-gymmet Trainics efter sommaren.

Polarium är ett svenskt bolag som tillhandahåller hållbara energilagringslösningar byggda på litiumjonteknik för telekom, tillverkningsindustrin och kommersiella fastigheter. Polarium grundades 2015 och har två år i rad rankats som ett av Europas snabbast växande bolag. Som ett resultat av den snabba tillväxttakten flyttar bolaget nu sitt huvudkontor från Kista till dubbelt så stora lokaler i Life City i Hagastaden.

– Vi är jätteglada att flytta vårt huvudkontor till Life City. Med ett centralt och strategiskt läge mitt i Hagastaden skapar vi förutsättningar för vår tillväxtresa och för att fortsätta attrahera ”the best of the best” att komma och jobba med oss i Hagastaden finns en internationell och dynamisk känsla som passar vår kultur, säger Stefan Jansson, grundare och vd på Polarium.

Ytterligare en ny hyresgäst i Life City är vårdbolaget Sirona Health Solutions. Sirona är ett skandinaviskt konsultbolag som arbetar för att skapa bättre hälsa, vård och omsorg, utifrån visionen att göra hälso- och sjukvården mer preventiv, proaktiv och personcentrerad. Sirona flyttar in i Life City i oktober på en yta om drygt 500 kvadratmeter.

– Hagastaden blir ett centrum för life science i Europa och därför ser vi det som en självklarhet att flytta in i Life City. Genom att dela kontorsplats med andra dynamiska aktörer på marknaden kan vi skapa synergier som kommer bidra till att utveckla vården och life science sektorn. Jag gillar hela konceptet och ser fram emot dynamiken och miljön, säger Marit Vaagen, grundare och vd på Sirona Health Solutions.

Efter sommaren öppnar även gymmet Trainics i Life Citys entréplan. Trainics erbjuder träning inom så kallad calisthenics, med fokus på kroppviktsövningar, kroppskontroll och styrka. I Life Citys publika entréplan finns sedan tidigare matcafé och restaurang K-märkt samt en konferensanläggning. Bland andra hyresgäster i huset finns Academic WorkAstraZenecaImmedica Pharma10x Genomics och GHP.

Källa: Atrium Ljungberg

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega