Aareon tar det molnbaserade FM-systemet Facilitor till Norden

Aareon utökar nu sin nordiska produktportfölj med ytterligare en helhetslösning, FM-systemet Facilitor. Aareon är den ledande leverantören av heltäckande affärssystem, i form av ERP-mjukvara och digitala lösningar, för den europeiska fastighetsbranschen och dess partners. I Norden är Aareon framför allt känt för fastighetssystemet Incit Xpand och faktaböckerna Repab Fakta, som ges ut varje år.

Den nya satsningen handlar om CAFM. CAFM står för Computer-Aided Facility Management och är ett molnbaserat IT-stöd för Facility Management. Molntjänsten gör det möjligt att planera, utföra och övervaka en rad aktiviteter relaterade till användningen av en byggnad. Från reservationer, inköpsordrar och fastighetsunderhåll till kontraktsobjekt och servicehantering, för att bara nämna några av Facilitors funktioner.

Facilitor är en väletablerad FM-lösning, som redan har nått stor framgång i Europa. Både tack vare att det går snabbt och lätt att implementera samt att gränssnittet är så användarvänligt och enkelt att arbeta i. Lösningen används inom såväl offentlig som privat sektor – som statliga myndigheter, sjukvården, kommunala verksamheter, utbildning, handel, industri och fastighetsbolag.

– Vi är övertygade om att Facilitor kommer att tas emot mycket väl även på den nordiska marknaden. Det är en stor fördel att kunna dra nytta av hela Aareonkoncernens storlek och styrka. Det ger oss inte bara möjlighet att lansera effektiva lösningar som redan används framgångsrikt ute i Europa, utan även muskler att utveckla nya innovativa digitala lösningar. Vi är en del av en större helhet, samtidigt som vi har en stark lokal närvaro, vilket är viktigt i relationen med våra kunder, säger Regina Hammarlund, CMO på Aareon Nordic.

– Fördelarna med ett heltäckande och molnbaserat Facility Management-system framför att hantera arbetet manuellt, i till exempel Excel, eller att köpa flera enskilda lösningar är många. Facilitor ger möjlighet att ta ett helhetsgrepp om alla FM-tjänster, vilket leder till mer strukturerade processer. Det ger bättre överblick, insyn och kostnadskontroll av arbetet som ska utföras. Det är också en stor fördel att bara ha en digital kontaktyta för självbetjäning istället för flera lösningar eller till och med göra det manuellt, säger Niklas Thulin, Head of Digital på Aareon Nordic.

Facilitor finns tillgängligt i Norden i maj 2022. Om du redan nu vill veta mer är du välkommen att kontakta Regina Hammarlund, CMO, eller Niklas Thulin, Head of Digital, på Aareon Nordic.

Källa: Aareon

Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Bild, minst 540 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB

Inköpsportal - tipsa en kollega