”En hyllning till våra äldre”

Konstnärerna, ledare och hjälpteam framför Seniorernas konst i Fittja.

Livserfarenhet, kamp och stöd till nästa generation. Det är ett tema i Seniorernas konst som invigdes på Konstkuben mitt i Fittja på nationaldagen.

Tio seniorer som bor i Fittja har tillsammans med den konstnärliga ledaren Saadia Hussain och med stöd av yngre kvinnor skapat den nya målningen.

Att det i år blev ett verk av och med seniorer är ingen slump. Äldre är en grupp som inte alltid fått ta plats i det offentliga rummet, så nu var det verkligen dags.

– Det här är en hyllning till våra äldre. De bidrar till trygghet och att vi blir medvetna om varandras närvaro, att vi finns här i Fittja för varandra. Glöm inte: Vi alla – vi är Fittja! säger Saadia Hussain.

Ett fint minne
Ulf Hansson har bott 48 år hos Botkyrkabyggen och är en av konstnärerna bakom Seniorernas konst.

– Det har varit fantastiskt att få göra det här. Först såg det bara ut som några färgstreck, jag undrade hur det här skulle bli. Men det blev jättebra och vi har fått hjälp av de unga tjejerna med att måla detaljerna. Det här kommer jag inte glömma i första taget, säger han.

Kultursamarbete
Konstkuben är initierad av Botkyrkabyggen som sponsrar Seniorernas konst, vilket är ett samarbete med Mångkulturellt Centrum och Konsthallen. Botkyrkabyggens vd Chris Österlund talade på invigningen:

– Vad passar väl bättre än att på självaste nationaldagen inviga ett verk som hyllar livsvisdom och viljan att lämna positiva spår, att väva trådar från dåtid till nutid. Oavsett ålder, kön och bakgrund är vi en del av något som varit och som ska komma. Tillsammans ska vi utveckla den här platsen, byta parkering mot park, ensamhet mot gemenskap och nya mötesplatser.

Källa: Botkyrkabyggen

Bli den första att kommentera "”En hyllning till våra äldre”"

Lämna en kommentar

Inköpsportal - tipsa oss
Inköpsportal - ansökan
Välj ett giltigt formulär