Finnvedsbostäder väljer Akribis ekonomisystem och Momentums fastighetssystem

Finnvedsbostäder i Värnamo väljer att i vår byta till fastighetsmarknadens mest attraktiva paket: Akribis ekonomisystem och Momentums fastighetssystem. Med den kunskap som finns om systembyten hos både Akribi och Momentum – och inte minst den beprövade integration som finns mellan systemen – känner Finnvedsbostäder en stor trygghet inför bytesprojektet.

– Det känns som om det har hänt lite på den fronten sedan jag senast var med om att byta stora system av det här slaget. Då var det stora projekt och mycket konsulter på plats, men nu verkar allt kunna ske digitalt och via virtuella möten, säger Yvonne Björk, ekonomichef på Finnvedsbostäder.

Hon berättar att bolaget använt kombinationssystemet Incit Xpand under en längre tid. När beskedet om Xpands ”end of life” kom för något år sedan, började man efter ett tag undersöka marknaden för både fastighets- och ekonomisystem.

– För ett bolag av vår storlek finns det inte så många alternativ av fastighetssystem att välja mellan, och där landade vi relativt fort i att Momentum är det bästa systemet för våra behov. Och när det valet var gjort, var det naturligt att välja Akribi som ekonomisystem med tanke på den färdiga integration som finns till Momentum, förklarar hon.

– Sen känns det väldigt tryggt för vår del att Akribi och Momentum är vana att arbeta tillsammans i bytesprojekt som dessa, och därmed kan hjälpa oss att sätta upp en systemkonfiguration som är anpassad efter våra behov och önskemål.

Nytt sätt att jobba
I det första steget byter Finnvedsbostäder till Akribi under mars månad, för att därefter implementera Momentums fastighetssystem i maj. När allting är på plats ser Yvonne fram emot att få ett mer automatiserat ekonomi- och redovisningsarbete, och därmed också en bättre fastighetsekonomi i slutändan.

– Först och främst kommer ju vår leverantörsreskontra att bli mycket enklare, med de kopplingstabeller som finns i Akribis system. Det kommer underlätta massor för både oss på ekonomiavdelningen och för alla attestanter i organisationen, där vi istället kan lägga mer tid på uppföljning och analys.

– Det är mycket manuell handpåläggning idag och det hoppas vi komma ifrån. Det blir ett nytt sätt att jobba för oss, helt enkelt, säger hon.

Källa: Akribi

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega