Higab lanserar nytt koncept för ”hyresgäster” i kulturhub

Nu ges kulturen ytterligare svängrum i Majorna. Sockerbruket blir den andra platsen i Göteborg där fastighetsägaren Higab lanserar konceptet Bagih där du istället för hyreskontrakt tecknar medlemskap och delar lokal och utrustning med andra kulturutövare.

Först ut med konceptet Bagih var Kronhuset i Göteborg. Sedan 2022 har 1600-talsbyggnaden i Västra Nordstan använts som en samlingspunkt och arena för aktörer inom kulturella och kreativa näringar. Istället för att teckna ett längre hyreskontrakt ingår ”hyresgästen” ett flexibelt medlemskap. Alla medlemmar delar på ytorna och funktionerna i huset och tanken är att skapa möjlighet till samarbeten och ge kulturutövare tillgång till verksamhetslokaler på ett nytt sätt utan ett traditionellt hyresavtal. Efter pilotprojektet i Kronhuset lanseras konceptet även på Sockerbruket 20 i Majorna.

– Sockerbruket kommer bli en kontrast och ett komplement till Kronhuset där det inte finns samma möjligheter till att snickra och måla. Här har vi nämligen gjort plats för en skaparverkstad. Även musikstudion är ett tillskott till vårt utbud inom Bagih, säger Axel Frändemark, studiosamordnare på Bagih och fortsätter:

– Vi vill skapa en avslappnad mötesplats där kreativitet och kunskap tar plats. Medlemmarna får tillgång till en skaparverkstad, en musikstudio och en yta som passar för möten och arbete i en mer klassisk ”coworking”-miljö.

Higab är ett fastighetsbolag som ägs av Göteborgs Stad. Man erbjuder lokaler för små och medelstora verksamheter i både offentlig och privat sektor. I uppdraget ingår att vårda och utveckla Göteborgs kulturhistoriskt värdefulla byggnader och att aktivt medverka i stadens utveckling.

Totalt uppgår fastighetsbeståndet till cirka 300 byggnader om drygt 650 000 m². Detta gör Higab till en av de större aktörerna på fastighetsmarknaden i Göteborg.

Källa: Higab

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega