Nya hyresgäster i Sergelhuset

Vasakronan har tecknat avtal med EY, DLA Piper och restauranggruppen bakom bland annat Vassa Eggen om totalt 11 600 kvadratmeter i projektfastigheten Sergelhuset i Stockholm city.

Mitt i Stockholms city vid Sergels Torg pågår omdaningen av Sergelhuset, en fastighet och ett stadsutvecklingsprojekt som omfattar tre byggnader om totalt 60 000 kvadratmeter belägna längs Malmskillnadsgatan (M-huset), Hamngatan (H-huset) och Sveavägen (S-huset).

Det är sedan tidigare klart att King och Stureplansgruppen etablerar sig i fastigheten. Nu är det klart att även revisions- och rådgivningsföretaget EY, advokatfirman DLA Piper och restauranggruppen bakom bland annat Vassa Eggen, väljer Sergelhuset för sina verksamheter.

EY hyr cirka 7 500 kvadratmeter fördelat på tre och ett halvt plan i M och H-husen. DLA Piper hyr cirka 3 700 kvadratmeter fördelat på två plan i S-huset med entré från Sveavägen. Med förhyrningen till DLA Piper är samtliga kontorsytor i S-huset uthyrda. I hörnet Mäster Samuelsgatan/Malmskillnadsgatan hyr krögarna bakom Vassa Eggen cirka 400 kvadratmeter där man avser att utveckla ett helt nytt restaurangkoncept.

Med uthyrningarna till EY och DLA Piper uppgår uthyrningsgraden för kontorsytorna i projektet till cirka 75 procent. I gatuplan är närmare hälften av ytorna uthyrda.

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega