Varför inte lite julpynt?

Mats Cato, webbredaktör på Förvaltarforum.

Mats Cato, webbredaktör på Förvaltarforum.

Nuförtiden jobbar många fastighetsägare hårt på att ska skapa bättre boendemiljöer för sina hyresgäster genom att satsa på en rad olika åtgärder. Det anläggs grillplatser och lekplatser, startas fotbollsskolor och konstprojekt och ungdomar erbjuds sommarläger och sommarjobb.

Fastighets- och bostadsbolag installerar bättre belysning inne och ute för att öka tryggheten, det bjuds in till dialogmöten med de boende för att höra vad de önskar sig och allt fler bolag samarbetar med polis, företag och myndigheter för att förebygga brottslighet, erbjuda jobb och bättre service.

Inget fel i detta, tvärtom, men vad hände med de små enkla åtgärderna som alla uppskattar, sånt som är självklart i andra sammanhang. Jag har säkert bott i 20 olika hyreslägenheter under mitt liv, men jag har aldrig sett skymten av julpynt eller julhälsningar i allmänna utrymmen.

Hur svårt kan det vara att sätta upp en grön krans med en jul- och nyårshälsning, en liten gran med kulörta lyktor eller något annat trevligt? Kostnaden kan ju inte vara problemet. Handlar det om att det är brandfarligt? Eller är det helt enkelt så att man har satsat så mycket på allt annat att man glömt bort det enkla och självklara som alla uppskattar.

I andra sammanhang är det självskrivet att bostads- och fastighetsbolag ska inreda sina fastigheter på ett sätt som känns vackert och trivsamt för hyresgästerna. Men hur trevligt är det att komma hem i juletid och stiga in i en miljö som har lika mycket julstämning som ett parkeringsgarage.

Att skicka julkort är ett annat sätt att visa att man bryr sig om sina hyresgäster. Det är trevligt även om det kan kännas ganska opersonligt att få en julhälsning från ett bolag. Kanske borde bovärden eller någon annan som hyresgästerna har fysisk kontakt med signera korten och vara med på bild.

Visst kan det kännas tjatigt med hyresgäster som klagar och jag är väl ett exempel på det. Men tänk så mycket man kan åstadkomma med lite julpynt. Till mitt försvar måste jag också få påpeka att jag normalt sett är en mycket förnöjsam hyresgäst i jämförelse med min fru. Hon är från Örebro där man säger ”ingenting går upp emot ett bra klag”.

Dela artikeln: LinkedIn

För dig som arbetar med förvaltning och utveckling av alla typer av fastigheter.

Prenumerera på
vårt kostnadsfria nyhetsbrev


Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega