Partnertext från Familjebostäder Stockholm

Familjebostäders Golan Kaki ser möjligheter i utmaningarna

Foto: Fredrik Hjerling

Golan Kaki arbetar som förvaltare på Familjebostäder och ansvarar för fastigheter i Rågsved och Högdalen. Utmaningar som jobbet ibland innebär hanterar Golan som möjligheter för att skapa bra områden och hög kundnöjdhet, tillsammans med sitt team.

När jag får tag på Golan Kaki på förmiddagen är hon redan inställd på att det snart är lunch. Hon har varit på jobbet sedan klockan sju, främst för att träffa sina medarbetare, hälsa god morgon och se vad som står på dagens agenda. Efter morgonsnacket sätter hon sig vid datorn och börjar arbeta. Då blir det naturligt att lunchen sker vid elvatiden, säger Golan och skrattar.

För ett halvår sedan kom hon till Familjebostäder som fastighetsförvaltare med ansvar för ett team med 13 medarbetare i området Rågsved och Högdalen.

Innan det var hon två år som förvaltare på privata Einar Mattsson och dessförinnan sex år hos Stockholmshem.

Vad drog dig till fastighetsbranschen?
– Jag har alltid beundrat arkitektur och byggnader, jag reser gärna till andra städer som har känd arkitektur. Men fastighetsbranschen är inte bara de konkreta byggnaderna, den är också alla de människor som av olika anledningar vistas i fastigheterna. Det mötet lockade mig väldigt mycket.

Vad är det som är så spännande med branschen?
– Det är en bransch som är i ständig utveckling och när jag befinner mig i den så utvecklas och utmanas även jag. Jag får ständigt lära mig nya saker. Varje dag stöter jag på något nytt eller får bekräftat det jag redan har i bakhuvudet.

Vad fick dig att komma till Familjebostäder?
– Jag såg en möjlighet att få utvecklas personligen och ta mig an en ledarroll på ett tryggt och stabilt bolag. Familjebostäder har en tydlig värdegrund som lockade mig, och det kändes även väldigt roligt att få återvända till allmännyttan som jag tycker väldigt bra om.

Vad är det med Familjebostäder och deras struktur som tilltalar dig?
– Jag tycker om att man har ett hjärta med i arbetet och, tar ett stort ansvar för alla stockholmare som bor i våra fastigheter. Här finns också ett stort fokus på kundnöjdhet och på beställarrollen. Det är väldigt tydligt och jag tycker att det finns en god grund och stabilitet att stå på, i och med det.

Kan du förklara ”beställarrollen” lite närmare?
– Ja, det är uttalat inom Familjebostäder att vi förvaltare agerar fastighetsägare – tillsammans med mitt team tar jag ansvar för vårt bestånd. Jag som förvaltare blir mer medveten om dels kostnaderna och intäkterna som innefattas i beståndet, dels blir det kortare beslutsvägar när jag får fatta egna beslut. Saker ligger i mitt och teamets händer och vi får driva frågorna själva. Det är väldigt viktigt att vara en god beställare, det bidrar till välskötta fastigheter.

Vilka erfarenheter har du med dig från tidigare arbetsplatser?
– Jag fick möjligheten att vara med i Grow Smarter, ett EU projekt som leddes av Stockholms stad. Det var ett stort om- och tillbyggnadsprojekt där man testade olika smarta lösningar för att minska klimatpåverkan. Jag tar med mig massor av erfarenheter från det projektet, både som ett ROT-projekt men även ur ett hållbarhetsperspektiv.

Du har även erfarenhet från den privata sektorn, vad lärde du dig där?
– Där arbetade jag med hyresrätter och kommersiella lokaler, från större kontor till restauranger och butiker i innerstan. Jag jobbade även med större ombyggnadsprojekt och lokalanpassningar samt ansvarade för underhållet för de fastigheter jag förvaltade.

Vad är det roligaste med ditt jobb?
– Jag är stolt över att få arbeta inom fastighetsbranschen och att få förvalta och förädla fastigheter tillsammans med mitt team. Det roligaste är när vi utvecklas tillsammans, når uppsatta mål och bidrar till bättre bostadsområden. För att nå dit tror jag att kommunikation, dialog och gott samarbete inom teamet är det absolut viktigaste.

Berätta om de områden du arbetar med!
– Vi jobbar både i Rågsved och Högdalen där vi förvaltar totalt cirka 2 700 lägenheter. Rågsved kallas för ett ”prioriterat område” vilket innebär att vi förutom traditionell förvaltning även har ett extra stort fokus på att jobba trygghetsskapande i våra områden. I Rågsved finns en etablerad fastighetsägarförening, där Familjebostäder tillsammans med andra fastighetsägare genomför många aktiviteter tillsammans med boende och aktörer i området.

Har ni fått någon respons från hyresgästerna kring ert trygghetsarbete?
– Vi har jobbat med att införa trygghetspaket i källare, uppdaterat belysning och säkrat upp enligt de premisser som gäller för att bli trygghetscertifierade. Nu har vi en pågående kundundersökning som är utskickad, så vi hoppas och tror att det kommer att visa resultat.

Vilka utmaningar ser du i din nuvarande roll?
– Jag gillar att se möjligheter i utmaningar. Man ska absolut vara medveten om utmaningarna som man står inför men jag ser dem mer som möjligheter att kunna göra skillnad i våra områden. Jag tror att man får en mycket enklare vardag och arbete om man har respekt för den balansen. Till min hjälp har jag ett erfaret team som är djupt engagerade i sina områden och fastigheter.

Hur arbetar du som ledare för ditt team?
– Det är ett stort ansvar som jag ödmjukt tagit mig an. Jag tror det är viktigt att ha stor tillit till medarbetarna och etablera ett förtroende oss emellan. Jag behöver vara lyhörd för hur deras vardag och behöv ser ut. Jag arbetar mycket med att åka ut med mina medarbetare. Har vi ett ärende i en fastighet tar vi ett möte där och tittar tillsammans.

– Jag är också väldigt positiv som person. Om man kommer in med positiv anda och en positiv energi så tror och hoppas jag att det smittar av sig.

Får du någon ledarskapscoaching?
– Ja, Familjebostäder har ett otroligt program för ledare. Man får gå väldigt många kurser och jag har nyligen påbörjat en utbildning om att ”Leda hjärnsmart”. Vilka signaler sänder hjärnan ut när man möts av ett visst beteende? Vad triggar oss och får oss att må bra? Den är digital och innebär mycket självreflektion och är väldigt intressant.

Golan Kaki

Yrke: Förvaltare med personalansvar på Familjebostäder.
Utbildning: ”Är utbildad fastighetsförvaltare på Newton i Stockholm men har också en examen som inte alls har med förvaltning att göra; jag har en kandidatexamen i engelsk litteratur och lingvistik.”
Fritidsintresse: ”Tycker om att vara med min familj, mina syskonbarn och vänner. Min stora passion är även att resa. Sedan lyssnar jag en hel del på true crime-poddar, det är min guilty pleasure. Vi har väldigt fina sjöar runt omkring där jag bor så jag brukar gå långpromenader och lyssna – på dagtid, annars blir det för läskigt.”

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega