SBF Fonder väljer Axcell Fastighetspartner

Axcell Fastighetspartner har fått uppdraget att för SBF-koncernen (Svenska Bostadsfonden) ansvara för teknisk förvaltning med fastighetsdrift, felavhjälpande underhåll, yttre fastighetsskötsel, lokalvård, snöröjning och halkbekämpning.

Avtalet gäller drygt 2 000 lägenheter på tolv orter. Kontraktstiden är på minst tre år med start 1 oktober 2021.

SBF har funnits sedan 2003 och investerar i svenska hyresfastigheter på tillväxt- och pendlingsorter. I dag ägs och förvaltas totalt drygt 2 700 lägenheter i två fonder fördelat på 16 orter. Det nya avtalet innebär att Axcell tar över driften för cirka 70 procent av SBFs fastigheter.

Ny etablering i Luleå
Fastigheterna finns i Borås, Helsingborg, Huskvarna, Hörby, Laholm, Luleå, Osby, Skövde, Staffanstorp, Trelleborg, Värnamo och Ystad. Avtalet innebär att Axcell etablerar sig i Luleå och kommer att anställa sin första medarbetare på orten.

– Vi är väldigt glada att få förtroendet av SBF. Det finns bra förutsättningar för ett lyckat samarbete där vi kan utvecklas tillsammans över tid. Vi ser fram mot att komma i gång och leverera tjänster som både skapar lönsamhet och ger nöjda hyresgäster, säger Jan-Erik Andersson, regionchef på Axcell.

Källa: Axcell Fastighetspartner

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega