”Vi har väldigt ambitiösa tillväxtplaner”

… Mattias Arnelund, VD för Pythagoras som blivit ny partner till Förvaltarforum.

Ni har nyss blivit partner till Förvaltarforum, vad hoppas vi få ut av det?
– Vi är flera stycken som har deltagit på Förvaltarforums evenemang och konferenser och tycker att dessa är väldigt värdefulla utifrån att nätverka och lyssna på de senaste trenderna i branschen. Som tillägg till det ser vi ju naturligtvis möjligheterna till exponering gentemot våra kunder, men även att stötta Förvaltarforum, som vi anser är en positiv kraft för branschen.

Vad är det mest spännande som händer hos er just nu?
– Vi har varit i branschen under lång tid och upplever idag ett stort tryck och efterfrågan på möjligheten att konsolidera olika system kopplat till fastighetsförvaltning. Många organisationer sitter med en uppsjö av olika system och en effektiv informations- och datahantering är en utmaning. Vi driver flera initiativ kopplat till att utveckla våra integrationsmöjligheter samt förmågor kopplat till data-analys. Vi strävar efter att Pythagoras skall vara hjärtat i våra kunders fastighetsförvaltning med fokus på enkelhet och starka förmågor för att konsumera data och insikter som stöd för beslutsfattande och optimering av en hållbar fastighetsförvaltning.

Ni gör fastighetssystem för bland annat lärosäten, är det annorlunda än för andra kunder?
– I grunden för vårt system ligger våra modeller, som enkelt ger kunden en snabb överblick av fastighetsbeståndet, och som hjälper till att kunna utföra det dagliga jobbet och att arbeta effektivt tillsammans inom organisationen. Det är inte unikt för enbart kommuner och lärosäten, utan passar alla.

Hur tror du att proptech förändrar fastighetsbranschen framöver?
– Proptech kommer att accelerera omvandlingen av fastighetsbranschen i en rasande takt under de kommande åren. Vi tror att den ökande medvetenheten kring tillgängliga tekniska lösningar för fastighetsstyrning kommer att fungera som en katalysator för efterfrågan på mer sofistikerade system över hela sektorn. Genom en synergi av digitala processer, teknologisk innovation (IoT/AI), och hållbara mål (ESG), kommer Proptech att bli en stark aktör i formandet av en framtidig, progressiv och ansvarstagande fastighetssektor.

Hur vill ni själva ha utvecklats inom fem år?
– Vi har väldigt ambitiösa tillväxtplaner på fem års sikt med starkt stöd från Monterro som investerade i Pythagoras våren 2022. För att uppnå våra mål behöver vi givetvis tillhandahålla ett unikt kunderbjudande som ger våra kunder ett betydande mervärde. Pythagoras har varit verksamma i segmentet sedan 1995 och har under årens lopp byggt upp ett robust fastighetssystem med ett visuellt gränssnitt som är marknadsledande. Vi utvecklar nu ytterligare våra analytiska förmågor med fokus på att ge våra kunder ett sammanhållande fastighetssystem med starka analytiska förmågor, som grund i en mer hållbar och datadriven fastighetsförvaltning.

Av: Marit Engstedt
marit.engstedt@forvaltarforum.se

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega