Kompetens / Nytt om utbildning & kompetens
Partnertext från Sveriges Allmännytta

Full fart på Allmännyttans Fastighetsdagar!


På Allmännyttans Fastighetsdagar träffas branschen för att nätverka och lyssna till ett pärlband av intressanta föreläsare. Samt inte minst: möta finalisterna i Årets bästa renovering och Årets bästa nyproduktion – och vara med när vinnarna koras!

18 maj går startskottet för årets stora konferenshändelse för alla som är intresserade av fastighetsutveckling: Allmännyttans Fastighetsdagar.

Nu när covidpandemin till slut släppt sitt grepp om Sverige finns ett rejält sug efter att återigen träffas fysiskt – och årets upplaga av Fastighetsdagarna väntas ge en stark ”alla-var-där”-känsla.

– Jag ser verkligen fram emot att träffas och knyta nya kontakter, säger Sofia Heintz, fastighetsutvecklingsexpert på Sveriges Allmännytta.

Växer så det knakar
Årets upplaga av konferensen hålls i Sundsvall, staden som röstats fram till Sveriges vackraste men som också växer så det knakar. Den kallas också 15-minuters-staden för att man kan ta sig från ena sidan av stan till den andra inom en kvart.

Fastighetsdagarna byter därför i år de klassiska bussturerna mot valfria studiebesök till fots: i den historiska stadskärnan, till campusområdet Åkroken som vunnit flera stadsbyggnadspriser eller till den helt nya stadsdelen som växer fram i hamnområdet.

Angelägna frågor
På programmet står också angelägna och allvarliga dagsaktuella frågor, som hur byggbranschen kan hantera problemen med kriminalitet och osund konkurrens, marknadsläget i byggandet och var bostadspolitiken står inför valet.

– Fastighetsdagarna ger en unik möjlighet att nätverka om viktiga frågor som exempelvis hur vi hanterar de skenande materialpriserna i nyproduktionen, menar Sofia Heintz.

Lär av de bästa i tävlingarna
Men alla dessa intressanta programpunkter till trots så är juvelen i Fastighetsdagarnas programkrona kanske trots allt finalen i tävlingarna om Årets bästa renovering och Årets bästa nyproduktion. Representanter från de tre finalistprojekten i respektive kategori finns på plats och berättar om hur allt gick till – både framgångsfaktorer och andra erfarenheter som gjordes under projektets gång.

– Deltagarna som kommer till Fastighetsdagarna får ta del av alla detaljer och har möjlighet att ställa frågor direkt till dem som var med i projekten. Så passa på att skaffa mer kunskap och ta sedan med det hem till era egna projekt, uppmanar Sofia Heintz.

Under festliga omständigheter vid kvällens gemensamma middag avslöjar juryn sedan vilka projekt som utsetts till vinnare.

– Då ska vi jubla och fira de rättmätiga vinnarna, säger hon glatt.

Anmäl dig till Fastighetsdagarna

Allmännyttans Fastighetsdagar hålls i Sundsvall den 18–19 maj.
Rabatterat pris för medlemsföretag i Sveriges Allmännytta.

Konferensen är öppen för alla. Deltagande rekommenderas för exempelvis vd, fastighetschef, byggchef, projektledare, ombyggnadssamordnare, stadsdelsutvecklare, fastighetsutvecklare, eftermarknadssamordnare med flera.

Att som företag delta med flera olika yrkesroller på plats för att sedan kunna diskutera frågorna vidare på hemmaplan kan ge stora fördelar. Därför erbjuder vi just nu att bostadsföretag som deltar med fem medarbetare bara betalar för fyra.

Läs mer och anmäl er här.

Läs fler artiklar på Förvaltarforum Kompetens
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Bild, minst 540 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB

Inköpsportal - tipsa en kollega