PROPTECH & SYSTEM
Partnertext från Planima

Äga för evigt – Catenas väg till hållbara fastigheter

Med långsiktighet och hållbart fastighetsägande som strategisk grund är de pionjärer i en resurskrävande sektor. Men om du frågar Amanda Thynell, Hållbarhetschef på Catena, så har resan mot en grönare bransch bara börjat.


Partnertext från Planima

Energieffektivisering handlar om organisation – inte teknik!

Energieffektivisering är kanske det viktigaste för fastighetsägare just nu. Men det svåra är inte att hitta energibesparingar genom tekniska lösningar. Nej, det är att ändra arbetssätt så att energieffektivisering blir en naturlig del av allt ni gör.


Partnertext från Planima

Har du råd att låta underhållet vänta när du släcker bränder?

Fastighetsbranschen har insett det stora värdet av långsiktigt ägande. Men när brandsläckning och akuta insatser står högst upp på agendan skjuts de proaktiva satsningarna på framtiden. Måste det vara så?


Hur jobbar vi ner underhållsskulden för våra fastigheter?

EXPERTSVAR

Underhållsskuld är högaktuellt! Plötsligt läser vi om frågan överallt i tidningar, årsredovisningar och konferensprogram. Eftersom underhållsskuld är en riskindikator och vi nu är medvetna om detta viktiga nyckeltal — hur ska vi arbeta med det?


Partnertext från Planima

3 missar som även erfarna förvaltare gör i sin underhållsplan

En proaktiv underhållsplan  är en grundpelare i fastighetsförvaltarnas nya vardag. Men det gäller att tänka rätt. Mängd, historik och priser är tre aspekter som ofta missas och därmed hindrar att fullt värde nås.


”Långsiktigt underhåll säkrar framtida ekonomisk avkastning”

HALLÅ DÄR...

Varför blir ni partner med Förvaltarforum? – För oss på Planima är det viktigt att vara en aktiv röst i debatten som formar fastighetsbranschens utveckling. Fastighetsförvaltaren är central och det är naturligt att vara närvarande i det ledande forumet för denna yrkeskår.


Partnertext från Planima

Klockan tickar: så tajmar du underhållet rätt

Planera fastighetsunderhållet i tre tidsperioder. Det finns stora vinster att hämta hem i form av överblick, struktur och mer genomtänkta beslut. Här guidar vi dig till framgångsrik och vältajmad underhållsplanering.


Hur tar vi reda på underhållsskulden för våra fastigheter?

EXPERTSVAR

Underhållsskuld innebär det totala uppskattade beloppet för allt underhåll och alla investeringar som borde varit gjorda, men som inte har gjorts. Eller enklare: “Hur mycket ligger vi efter?”. Experten hjälper er att komma igång och ikapp.


Partnertext från Planima

Djävulen i detaljerna: Detaljfokus skadar underhållet

Underhållsplanering är ett enkelt sätt att sänka kostnader och spara tid. Men varför är det ändå så svårt för många fastighetsägare att få till? Anton Klintenberg har ett tydligt svar: Detaljfokus och bristande överblick sätter käppar i hjulen.


Partnertext från Planima

2023 – starten på den proaktiva eran i fastighetsbranschen?

Vi har haft det gött de senaste 10 åren. Gamla irritationsmoment som räntor och inflation har i princip upphört att existera. Vi har badat i ett överflöd av billig energi och fastigheter har sålts hej vilt till ständigt nya rekordvärderingar. Vilken sjuhelsikes fest!


Digital satsning krävde mod – så fick LKF bättre koll på underhållet

Bättre kunskap om underhållsbehovet på sikt och ett betydligt enklare budgetarbete. LKF:s målmedvetna satsning på digital underhållsplanering har prisats av Digitaliseringsinitiativet. Vägen dit krävde både mod och nytänkande.


Drönare ska underlätta förvaltarnas arbete

I september påbörjade Lunds Kommuns Fastighets AB, LKF, ett digitalt pilotprojekt där drönare skannar av fastigheter ute i beståndet. Och nu undrar vi givetvis – hur gick starten?


Långsiktighet – nyckeln till framgångsrik underhållsplanering

Nyckeln för all framgångsrik underhållsplaneringen är långsiktighet. I det dagliga arbetet är det dock lätt att glömma bort det långsiktiga perspektivet.


För dig som arbetar med förvaltning och utveckling av alla typer av fastigheter.

Prenumerera på
vårt kostnadsfria nyhetsbrev


Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega