Proptech / Nytt om digitalisering & system
Partnertext från Newsec

Vad är proptech och vad kan den göra för nytta?

Carolina Edvinsson är ansvarig för digital utveckling på Newsec. Här berättar hon om hur digitaliseringen – så kallad proptech – kan minska branschens klimatpåverkan och öka social hållbarhet.


Nabo köper fyra förvaltningsbolag

Proptech- och förvaltningsbolaget Nabo växer genom att förvärva ytterligare fyra bolag inom bostadsförvaltning, varav tre i Göteborg.


Partnertext från Momentum

Så skapar du en modern och framtidssäkrad IT-miljö

Bostadsföretaget Förbo bytte till ett helt webbaserat fastighetssystem. Fördelarna med att välja en molntjänst är många. Bland annat slipper man lägga tid på uppgraderingar och kan arbeta var som helst.


Stronghold i ny proptech-satsning

Stronghold och Vincero gör en gemensam satsning på morgondagens smarta fastigheter under namnet Buildroid.


Ny studie av ekosystem för digitalisering

Du kan inte och bör inte göra allt själv. Det säger Olli Kytömäki på KTH som i sin doktorsavhandling har intervjuat de ansvariga för digitaliseringen i branschen.


Hellre sociala än smarta stadsdelar

KRÖNIKA

Digitalisering kan bidra till ökad hållbarhet i lokalsamhällena när den används på rätt sätt, skriver Susanna Elfors.


Förankra det digitala, som en pilot!

Siktet är inställt på fastighetsbranschen 3.0 – med en fullt uppkopplad arbetsvardag. Men för att kunna navigera i det digitala landskapet krävs att vi breddar samarbetsytorna och lägger fokus på medarbetarnas tillit och trygghet.


Stronghold säljer Datscha

Datscha går samman med amerikanska fastighetsdataleverantören Real Capital Analytics (RCA) i en av de största europeiska transaktionerna inom PropTech under 2019.


”Så får vi ökad innovationstakt och hållbarhet”

DEBATT

Öppna ekosystem och lösningsstandarder möjliggör en högre innovationstakt och kostnadseffektivitet, skriver Andreas Finnstedt i ett debattinlägg.


Allt om proptech på en egen sida

Nu samlar vi alla våra artiklar som handlar om proptech, digitalisering och fastighetssystem på en egen sida.


Mycket förvaltning i nya KTH-uppsatser

Återbruk, kontorshyresgäster, e-handel, påbyggnader och proptech var teman när KTH-elever presenterade fem examensarbeten inom fastighetsförvaltning.


KTH kartlägger digitaliseringen i branschen

Hur har digitaliseringen förändrat fastighetsbolagen? Forskaren Olli Kytömäki på KTH har intervjuat de ansvariga i branschen för att ta reda på svaret.


Göteborgare testar app för boendetjänster

Nu testar 1 300 hushåll hos de allmännyttiga bolagen i Göteborg en app för digitala boendetjänster. Pilottestet lanseras i samarbete med ett proptech-bolag.


Så använder vi proptech

Hur ska fastighetsägare använda digitala tjänster? Två stora bolag delade med sig av sina erfarenheter på Nordic Property Expo i Göteborg.


Så behöver fastighetsförvaltningen utvecklas

Fastighetsförvaltningen måste bli bättre på många punkter för att möta framtidens krav, visar en undersökning från Fastigo. Störst utvecklingsbehov finns inom digitalisering, hållbarhet, affärsmässighet samt förståelse för kundernas krav.


Vad handlar Proptech om?

KRÖNIKA

Proptech har de senaste åren blivit ett allt hetare ämne inom fastighetsbranschen. Det vittnar de många konferenser som anordnas på temat runt om i Europa. Men vad är egentligen Proptech?


Svensk finalist till proptech-utmärkelse

Det svenska mjukvarubolaget Datscha, som analyserar data om fastighetsbranschen, har nominerats som en av finalisterna till utmärkelsen ”PropTech Comapany of the Year 2018”. Prisutdelningen arrangeras…


Träffa ledande experter!

Branschens mest spännande profiler vägleder dig på Förvaltarforums seminarium Framtidens Förvaltare. Se vilka du vill träffa!


Fastighetsbolag investerar i PropTech-bolag

Två av Linköpings stora fastighetsägare, Centrum Förvaltning och Vasaparken, investerar i proptechbolaget HomeQ som är verksamt i Linköping, Norrköping och Eskilstuna. HomeQ har utvecklat en…


Viktigt hänga på digitala tåget

Daniel Lindén, strateg på analysföretaget Kairos Future, betonar i en intervju med Fastighetstidningen vikten av att hänga på digitaliseringståget innan det är för sent. –…


Hur förändrar proptech vår värld?

Förvaltningen är ett av de områden som kommer att förändras mest. Det säger Daniel Kraft, chef för Proptech Ventures på Stronghold.


Ny digital mötesplats för PropTech-företag

Fastighetsägarna Stockholm startar en digital mötesplats för Stockholms startups inom PropTech.


Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Bild, minst 540 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB

Inköpsportal - tipsa en kollega