Partnertext från Fastighetsägarna Service

”Vi ska vara ett förvaltningsbolag som kan leverera alla tjänster”

– Vi har ett starkt varumärke hos våra kunder, vilket är en stor fördel, men det måste förvaltas. Vi ska vara ett förvaltningsbolag som kan leverera alla tjänster som man som fastighetsägare kan tänkas behöva, säger Jonathan Hall, projektledare på Fastighetsägarna Service.

Jonathan Hall är en av nio skickliga projektledare på Fastighetsägarna Service. Det är Jonathan och hans kollegor som ser till att kundernas renoverings- och ombyggnadsprojekt går från idé till verklighet.

Vilka är dina arbetsuppgifter som projektledare?
– Jag är beställarens högra hand. När en styrelse har bestämt sig för att renovera, bygga om eller till, så kallade rotprojekt, kommer jag in. Jag hjälper till genom hela processen; från planering, till upphandling och genomförande. Det enda vi inte gör är att bygga själva. Sen planerar vi även för kommande underhåll.

Hur ser en vanlig vecka ut?
– Jag är ute hos kund halva min tid, resten inne på kontoret. Jag har kontakt med många människor i form av möten, mejl och samtal. Det handlar främst om problemlösning, att se till att rätt person är på rätt plats. Jag har fyra till sex projekt som rullar samtidigt. Jag träffar entreprenörer, går igenom tidplaner och skriver byggmötesprotokoll. Ofta jobbar jag med en förvaltare och syr ihop allt tillsammans.

Hur skulle du beskriva Fastighetsägarna Service som företag?
– Vi ska vara ett förvaltningsbolag som ska kunna leverera alla tjänster som man som fastighetsägare kan tänkas behöva. Att vi måste bli bättre på allt är något som genomsyrar hela företaget just nu. När man jobbar med korta projekt som jag gör är man redan förändringsbenägen. Det är inga konstigheter att hitta nya sätt att lösa saker på, att vrida och vända. På mina år här har vi gått från två projektledare till nio. Jag trivs med att jobba på ett företag som inte står stilla.

Varför blev det just fastigheter?
– Det existerade inte i min värld att jag skulle bli civilingenjör. Men så blev det till slut. Sommaren 2017 var jag klar med utbildningen, men det sista året jobbade jag parallellt på Fastighetsägarna Service. Nu har jag varit här i 2,5 år. Jag började med förvaltning, som biträdande förvaltare, och sen blev jag projektledare.

Hur är det att jobba med fastigheter i Stockholm, är det ett högt tryck?
– Ja, det har skett en del förändringar. Förut satt det många äldre män i styrelserna. I dag är det karriäristkvinnorna som tar ansvar. Det har blivit mer: ”Vad ska jag besluta om?” – sen vill de ta tag i nästa fråga. Frågor dras inte i långbänk. Det ställer krav på oss att kunna leverera ”ja och nej”-lösningar. Det har blivit mycket roligare.

Trivs du bra i din roll?
– Den passar mig fantastiskt bra. Jag är ansvarig för allt jag gör, vilket är utvecklande och förbannat roligt. Som projektledare hos oss måste man ha ett eget driv. Du måste våga ringa ett samtal ­­– det är bara att hoppa ner i båten och så får du ro den i hamn. Det faller mycket på individens eget ansvar. Vi har ett starkt varumärke ute hos våra kunder, vilket är en stor fördel, men det måste förvaltas. Sen är ett intresse för fastigheter mycket värt. Många som börjar jobba hos oss vet kanske inte att de vill jobba med fastigheter, men efter ett tag så förstår man hur kul det är.

Vill du bli kollega med Jonathan Hall? Just nu söker vi en till superkollega som vill jobba som Byggprojektledare hos oss!
Klicka här för att läsa mer och ansöka!

Läs mer här om att jobba hos Fastighetsägarna Service

Följ Fastighetsägarna Service på Linkedin

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega